Malo miješanja i to je to

GOTOVO DOK KAŽEŠ ‘KESKUL’: Turska slastica još bolja od Raffaella gotova je za 15 minuta

Kokosova slastica originalno je iz Turske, a osim što je neodoljiva, osvaja i nevjerojatno jednostavnom pripremom.

Već za 15-ak minuta možete pripremiti desert sličan popularnom Raffaellu. Doduše nemojte se čuditi to što će nestati dok kažete “keskul”

UŽIVAJTE U BUNDEVI KAD GOD POŽELITE: Jednostavan recept za pekmez od bundeve i kokosa

SAMO DVA SASTOJKA: Zdravije, jednostavnije i slasnije palačinke sigurno niste probali

Sastojci:
5 dcl hladnog mlijeka
40 gr kokosa
60 gr brašna
80 gr šećera
1 vrećica vanilin šećera
1 žlica maslaca.

Za posipanje:
malo sjeckanih nesoljenih pistacija ili sjeckanih pečenih lješnjaka i malo kokosa.

Priprema
U malo veću zdjelu stavite hladno mlijeko, kokos, šećer i vanilin šećer. Lagano dodavajte brašno i sve dobro umutite žicom. Sve zajedno stavite na vatru da provrije i miješajte svo vrijeme. Nakon što zakipi dodajte maslac i dobro izmiješajte.

Sklonite i smjesu raspodijelite u četiri manje posude. Svaku prekrijte plastičnom folijom i ohladite nekoliko sati u hladnjaku.

Pospite sitno sjeckanim nesoljenim pistacijama, sitno sjeckanim pečenim lješnjacima i kokosom, bademima…

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr