Korak po korak

8 ZAKONA POHANJA: Za savršeni bečki je važno jeste li ljevak ili dešnjak, a treba vam i vrećica za zamrzavanje

Pohanje možda nije najzdraviji način pripreme jela, ali je svakako među najslasnijima.

Smisao paniranja i pohanja je da sačuva sočnost panirane namirnice. A uz nekoliko “zapovijedi”, meso pohano “na bečki” uvijek će biti savršeno.

DA, DOBRO STE PROČITALI: Frajer je uspio ispohati – vodu!

Ovo je nekoliko trikova za savršeno pohanje vaše omiljenje hrane

  1. Meso za pohanje izrežite na jednake komade. Pazite na žilice i tetive.
  2. Prije pohanja, smekšajte meso tako da ga dobro istučete. Možete ga staviti u vrećicu za zamrzavanje pa onda udarati batom.
  3. Nakon toga obrišite meso papirnim ubrusima.
  4. Meso prvo umočite u brašno, a nakon toga ga stresite kako biste skinuli višak.
  5. Potom, meso umočite u jaje. I to otresite, da bi spao višak. Nakon što ga uvaljate u krušne mrvice, utisnite ih kako bi dobili što hrskaviju koricu.
  6. Jednu ruku (Slabiju)  koristite za “mokre stvari” (jaja) a drugu (dominatnu) za suhe radnje (ublaganje brašnom i mrvicama)
  7. Ako niste sigurni je li ulje dovoljno vruće, napravite test. Ubacite malo mrvica, pa ako vidite da se peku, stavite meso.
  8. Nakon pečenja, obrišite višak masnoće sa papirnim ubrusima.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr