Oni su preduvjet suvremenog uređenja

Prostor u kojem su stvari koje svakodnevno koristimo dobro organizirane, preduvjet je za suvremen dizajn interijera. U tome od pomoći osobito mogu biti sistemi ormara s kliznim vratima.

Prilagodljivi su za svaku namjenu u svakom domu, od ulaznog prostora, dnevnog boravka, kuhinja, spavaćih i dječjih soba, do kućnih ureda i spremišta, bez obzira na visinu ili zakošenost stropa ako se radi o potkrovlju.

Za samu organizaciju stvari ključna je unutrašnjost ormara, koja treba biti pomno razrađena i prilagođena individualnim potrebama korisnika, a lakše snalaženje omogućava ugrađena rasvjeta koja se automatski uključuje prilikom otvaranja vrata.

Najveći utjecaj na izgled prostorije imaju klizna vrata, a njihov dizajn se svakodnevno obogaćuje mogućnošću izbora novih materijala. Za prostorije u kojima se češće očekuju promjene, kao npr. u dječjim sobama, ova vrsta ormara je vrlo praktična, jer fleksibilnost dijelova omogućuje relativno jednostavnu prilagodbu u unutrašnjosti ormara kao i dizajn kliznih vrata, koji se može mijenjati i pratiti trenutne interese djeteta.

Ogledalo na vratima dati će više svjetla i vizualno će povećati prostoriju, a osobito su zanimljive varijante gdje je ogledalo tonirano u sivu ili brončanu boju. Sličan dojam daju i vrata koja su sjajno lakirana ili izrađena od bojanog stakla.

Dok pojedinim prostorima odgovara dizajn ormara koji će se stopiti s prostorom, u drugim slučajevima vrata kliznog ormara mogu biti poseban akcent u prostoru, s posebnim naglaskom na obradu površine u pogledu boja ili tekstura. Nove tehnologije omogućuju čak i ugradnju televizora u plohu kliznih vrata.

Savjetuje:
http://www.gordanavresnik.com/

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr