Zabava zajamčena

10 OKLADA KOJE UVIJEK DOBIVATE: Znanstvenik objašnjava cool trikove koji naizgled izgledaju nemoguće

Profesor psihologije otkriva 10 zabavnih trikova uz koje ćete uvijek dobi ati oklade.

Uz malo svakodnevnih predmeta, profesor Richard Wiseman sa sveučilišta u Herfordshiru osmislio je zabavne trikove i oklade koje ćete uvijek dobiti. Svoje smicalice opisao je u knjizi “101 okladu koju uvijek dobivate: Znanost naizgled nemogućeg.”

1. Nit koja peca led

Kladite se da ćete izvaditi kockicu leda iz pića koristeći samo konac. Stavite kraj konca na led, posolite i pričekajte oko minute i potom jednostavno izvucite led.

2. Novčanica jača od boce

Na novčanicu stavite praznu bocu s grlom prema dolje i izazovite prijatelje da uzmu novčanicu a da pritom ne diraju bocu niti ju sruše. Nakon što odustanu ( ili pokušaju ivući na trzaj, i svaki puta im boca padne), jednostavno počine motati novčanicu, pažljivo odgurujući bocu novčanicom.

3. Čarobna kuna

Napravite na sredini papira rupu veličinu kovanice od jedne kune i recite prijateljima da ćete uspjeti kroz tu rupu progurati kovanicu od dvije kune, a da pritom ne poderete papir. Kada odustanu, savijte papir po pola tako da kovanica viri iz rupe i raširite ju tako da spojite uglove paprira ( kao u videu)

4. Skakutajući tuljac

Kladite se s prijateljima da moraju ( s nekih pola metra visine) pustiti tuljac od wc papira tako da stoji uspravno. Trik je u tome da ga morate pustiti da padne bočno, pa će se uspraviti kada odskoči.

5. Pete uza zid

Stavite papirić ili novčanicu nekih 75 cm od zida. Prijatelj koji stoji uza zid recite da neće moći pokupiti papir a da pritom ne pomakne pete od zida.

6. Moćna slamka

Kladite se da možete podići bocu koristeći samo slamku. Jednostavno savijte slamku, gurnite ju u bocu (sa savinutim dijelom naprijed) i pustite da se raširi i zakaži iza grla.

7. Slano jaje

Izazovite prijatelje da stave jaje da stoji uspravno, a da ga pritom ne razbiju. Kada ne uspiju, otkrijte im kako ste vi uspjeli – stavite malo soli, na nju stavite jaje i potom pažljivo otpušite sol. Jaje će balansirati na nekoliko zrna koja se neće moći vidjeti.

8. Navođena kovanica

Stavite kartu na čašu, na nju uspravite cigaretu ili smotuljak papira, i na sve to stavite kovanicu. Cilj je ubaciti kovanicu u čašu. Kada svi odustanu, jednostavno puhnite u kartu , ali od ispod.

9. Nesalomljivi špageti

Uzmite sirovi špaget i izazovite prijatelje da ga držeći za krajeve slome u samo dva dijela. Neće uspjeti – uvijek će završiti s više.

10. Poslušna slamka

Stavite slamu na vrk plastične boce i tražite od prijatelja da ju zavrte a da ju ne diraju niti pušu u nju. Kada odustanu, naelektrizirajte slamčicu trljajući ju o majicu, stavite na bocu i pomičite prst tik ispred nje. Slijedit će prst zbog statičkog elektriciteta.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr