Pet znakova da mu nije do ozbiljne veze s vama

Na samom početku veze teško je procijeniti kakav odnos muškarac želi. Želi li samo malo zabave ili se nada nečemu ozbiljnijem? Slijedi pet važnih znakova koji će vam otkriti da ne traži ozbiljnu vezu.

1. Otvoreno vam to kaže. Ako vam eksplicitno kaže da ne traži ozbiljnu vezu – vjerujte mu. Pokušava biti otvoren i iskren o tome što vam može i ne može pružiti. I nemojte biti uvrijeđeni jer se ne radi o vama, nego o krivom trenutku.

Možda je usredotočen na karijeru, želi se zabavljati s prijateljima ili ima problema s intimnošću. Ništa od toga nije važno. Ako kaže da ne želi ozbiljnu vezu, ništa što vi učinite to neće promijeniti.

2. Drži vas na distanci. Možda govori da želi vezu, ali njegova djela pokazuju suprotno. Ako uvijek ima izgovor zašto ne može provoditi vrijeme s vama, drži vas na distanci. Ako želi biti s vama, pronaći će mjesta i za vas u svom pretrpanom rasporedu.

Ako mu kažete da vas nasmijava kad čini nešto, i onda odjednom prestane to raditi, to je još jedan znak da vas drži na distanci. Možda je to namjerno prestao činiti jer misli da će nasmijavajući vas ono što imate pretvoriti u ozbiljnu vezu, a možda i nije svjestan da vas drži na distanci. Kako bilo, ozbiljna se veza neće razviti ako vam ne dozvoljava da mu se previše približite.

3. Nema bliskih prijatelja. Možda govori da želi vezu, ali ako vidite da nema bliskih prijatelja, možda ne zna kako njegovati intimnu vezu. Možda je njegova ideja ozbiljne veze potpuno drugačija od vaše.

Primjerice, ako je značajan dio vremena proveo u natjecateljskom okruženju, možda ne shvaća važnost ranjivosti i otvorenosti u vezi. Ako je godinama bio supervizor, možda nije u stanju tretirati partnera kao ravnopravnog. Kako biste dobili ideju o tome što je spreman ponuditi, obratite pažnju na veze koje je nedavno imao…

4. Nema nikakva dobra iskustva iz prethodnih veza. Ako je njegova jedina romantična veza bila ona koja je uključivala posao i stres, možda ne vjeruje da veze mogu biti drugačije. Čak i ako kaže da je spreman vidjeti u kojem ćete pravcu krenuti, bez modela dobre veze mogao bi aktivno spriječiti da se vaš odnos razvije.

Ako je to jedini razlog koji ga koči da s vama krene korak dalje, možda bi koristio razgovor o tome. Ali ako ne želi vezu, morat ćete prihvatiti njegov izbor.

5. Ne održava riječ. Kada je muškarac zainteresiran, nazove kada kaže da će nazvati, pojavi se kada kaže da će se pojaviti i stalno ima neke planove s vama. Ako vam ponudi pomoć oko nečega, održat će riječ i pomoći vam. Ali ako ne drži do svoje riječi, ne pokušava ostvariti ozbiljnu vezu s vama.

Što prije uspijete prepoznati znakove, prije ćete biti na putu da upoznate nekog novog i spremnog za vezu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr