PRERAČUNALI SU SE?

RUSKI TAJKUN I NJEGOVA ŽENA SRPKINJA U PROBLEMIMA: Zaplijenili im jahtu vrijednu tri milijarde kuna jer je nisu platili?

Najveći svjetski privatni jedrenjak, u vlasništvu ruskog tajkuna Andreja Meljničenka, zaplijenjen je na Gibraltaru, potvrdile su u ponedjeljak Britanske prekomorske vlasti.

Ruski milijarder Andrej Meljničenko navodno duguje milijune eura njemačkom brodogradilištu Nobiskrug, zbog čega je njegov jedrenjak Sailing Yacht A još prošlog tjedna zaplijenjen na Gibraltaru.

‘BRODIĆ’ VRIJEDAN TRI MILIJARDE KN: Pogledajte novu impozantnu jahtu ruskog tajkuna i njegove žene Srpkinje

Najveća jahta na svijetu, dugačka 143 a visoka 90 metara, zaplijenjena je na putu iz brodogradilišta u njemačkoj luci Kiel do Španjolske. Službena predaja jedrenjaka novom vlasniku bila je zakazana unutar iduća četiri mjeseca.

142.8m S/Y A soon to be delivered to her owner, Andrey Melnichenko. Full story online. Link in bio.

A post shared by Yacht Harbour (@yacht_harbour) on

Jedrenjak napravljen po narudžbi ima više od 3700 metara kvadratnih, što je oko polovice veličine nogometnog igrališta, a dizajnirao ga je francuski dizajner Philippe Starck. Procjenjuje se da bi koštao oko 400 milijuna eura.

Meljničenkov glasnogovornik je rekao kako je brod zaplijenjen zbog “tehničkog problema”, a u priopćenju za dpa je ustvrdio kako su “uvjereni da će zapljena biti ukinuta u narednim danima, te da će ova nesretna epizoda biti završena”.

Andrej i Sandra Meljničenko.
Andrej i Sandra Meljničenko.Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL/PIXSELL

Meljničenko i njegova supruga Sandra, inače hrvatskog i srpskog podrijetla, podigli su veliku prašinu kada su prošle godine Temzom uplovili u London svojom jahtom, nazvanom Motor Yacht 1, vrijednom 225 milijuna funti. Jahta je bila deveta najduža na svijetu, no očito im nije bila dovoljno luksuzna pa su naručili novu.

#awesome #oxymoron with #melnichenko 's #yacht by #philippestarck … but does Nature want it?

A post shared by Nicolò Piredda (@nicopiredda) on

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr