NEĆE VIŠE GLUMITI U SERIJI

NAGRAĐIVANI GLUMAC OPTUŽEN ZA ZLOSTAVLJANJE: U seriji glumio transrodnu osobu, a privatno ih zlostavljao

Glumac Jeffrey Tambor (73) osvojio je Zlatni globus za tumačenje transrodnog lika Maure Pfefferman u seriji ‘Transparent’.

Iako je serija svojevremeno hvaljena zbog skretanja pažnje na probleme transrodnih osoba, izgleda da je problema bilo i na setu.

Tambora su za sada barem dvije žene optužile za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje, a obje su njegove transrodne kolegice, piše Deadline.

Njegova bivša asistentica Van Barnes tvrdi da je često koristio vulgarne, seksualno sugestivne i potpuno neprimjerene komentare, dok transrodna glumica Trace Lysette s kojom je radio na seriji ‘Transparent’ tvrdi da je Tambor fizički nasrnuo na nju.

Glumac je u priopćenju odbacio sve optužbe, ali je najavio da više neće glumiti u seriji ‘zbog ogromne politizacije seta’, pritom misleći na činjenicu da je optužen za zlostavljanje transrodnih osoba u seriji u kojoj glumi transrodnu osobu.

Serija ‘Transparent’ za sad ima četiri sezone, a Amazon još razmatra hoće li serija biti otkazana ili će snimanje biti nastavljeno bez glavnog lika.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr