DOSTA JOJ JE

ANA IVANOVIĆ O MRAČNOJ STRANI TENISA: ‘Sve smo jake i izdržljive, ali za stvari koje traže od nas nemamo energije…’

Nakon što je ispala s US Opena, srspka tenisačica Ana Ivanović najavila je da će uzeti pauzu i na neko se vrijeme povući s terena.

Prije početka US Opena iz kojeg je ispala, Ana Ivanović dala je intervju za Rafinery29 i progovorila o problemima s kojima se suočavaju ona i njezine kolegice sportašice.

SCHWEINSTEIGER POSTAJE TATA? Ana Ivanović se povlači s terena zbog navodne trudnoće

ana ivanović

“Sportašice smo i izdržljivost nam mora biti na visokoj razini, iz dana u dan. Podrazumijeva se da budemo jake, a s druge strane stvara nam se pritisak da uz to sve moramo izgledati i kao manekenke što je nemoguće. Na taj način se tenis ne može igrati jer trebate imati energije za meč od dva, tri sata”, objasnila je Ana.

Taj pritisak dovodi do stresa zbog kojeg se meč može izgubiti.

“Važno je da sačuvate svoj identitet i da znate tko ste”, zaključila je ljepotica.

Ana Ivanović

Tvrdi kako da na terenu ne nosi šminku poput mnogih kolegica.

POTAKNULA GLASINE: Ana Ivanović već skinula vjenčani prsten

“Nanesem samo kremu za sunčanje jer se želim osjećati ugodno, a ne da moram razmišljati o tome je li mi se maskara razmazala”, kaže novopečena supruga nogometaša Bastiana Schweinsteigera.

Mnogi smatraju da je Ana takav imidž o sebi sama stvorila jer na terenima niže poraze, a sve je češće na naslovnicama brojnih časopisa posvećenih modi i ljepoti.

“Tenis zahtijeva naporan rad i puno odricanja. nas tenisače vidi se samo na terenu i putovanjima, pa svi misle da je lako baviti se ovim sportom. Mislim da je potrebno podsjetiti da je tenis natjecanje i da smo mi koji ga igramo počeli s njim jer ga prvenstveno volimo. Mi smo tu zbog strasti prema njemu i da bi smo dali obožavateljima razloga da mogu navijati. Moramo se vratiti toj prvotnoj percepciji tenisa jer je danas važnije tko što nosi, a to nije način na koji bi se ovaj sport trebao promovirati”, zaključila je.

ana ivanović

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr