TV

BOGAT FILMSKI VIKEND

TV PREPORUKA ZA VIKEND: Filmove Schindlerova lista, Turbo, Bugsy i Po jutru se dan poznaje nećete zaboraviti pogledati

SUBOTA, HRT1, 13.20, KOMEDIJA, Kuharski izazov

Victor (B. Le Coq), vlasnik i glavni kuhar ekskluzivnog, otmjenog i jako skupog restorana, ima stroga i kruta pravila i u životu i u kuhinji, no njegova jela imaju rajski okus – genij je za kuhanje. Kad mu liječnik kaže da mu je srce slabo i da neće živjeti dulje od godine dana, on traži svog nasljednika. Njegova je ekipa odlična, ali nijedno od njih nema ono nešto… Tek kad proba jednu čokoladnu tortu koja ima božanski okus, ali i ono što on traži u hrani, dušu, shvati da bi onaj tko je tu tortu načinio mogao biti njegov dostojan nasljednik. Krene u potragu i otkrije da je savršenu tortu napravila mlada mještanka Annabelle (A. Hesme), koju je djed naučio raditi kolače i koja nije nimalo zainteresirana za rad u Victorovom prestižnom restoranu… Slijedi zaplet koji je možda očekivan, ali i rasplet koji to nije!

Kuharski izazov

SUBOTA, NOVA TV, 15.20, ROMANTIČNA KOMEDIJA, Princezini dnevnici 2: Kraljevske zaruke

Napunivši 21 godinu, princeza Mia (Anne Hathaway) bi trebala naslijediti baku na tronu kraljice Genovije. No vikont Mabrey (John Rhys-Davies), želi da njegov nećak, također mogući nasljednik, bude novi vladar te sve podsjeća da zakon zabranjuje krunidbu neudate žene. Uz potporu parlamenta, protivi se Mijinoj krunidbi.No kraljica Clarisse (Julie Andrews) traži više vremena da si Mia nađe muža te joj daju trideset dana da ga pronađe. Mabrey je svim silama pokušava zaustaviti. No njegov nećak Nicholas upoznaje Miju te oboje osjete privlačnost. Kada sazna tko je on, Mia mu više ne vjeruje, no Clarisse ga poziva da živi kod njih trideset dana kako bi ga držale na oku.

Princezini dnevnici 2: Kraljevske zaruke (Anne Hathaway i Chris Pine)

SUBOTA, RTL TV, 20.00, ANIMIRANI FILM, Turbo

Turbo (Ryan Reynolds) običan je vrtni puž sve dok mu jednog dana neobična nesreća ne promijeni život. Prilikom nesreće Turbo dobiva super snagu i postaje najbrži puž na svijetu koji je spreman ostvariti svoju najveću želju – sudjelovati u utrci brzine ‘Indianapolis 500’. Iako se čini kako običan puž nije dorastao takvoj utrci, uz pomoć ostalih puževa, Turbo je sve bliže utrci svog života.

Turbo

SUBOTA, HRT3, 20.00, POVIJESNA DRAMA, Neka slavlje počne

Godina je 1719., francuski kralj Luj XIV. umro je prije četiri godine, a Filip Orleanski (P. Noiret) regent je za petogodišnjeg Luja XV. On je liberal i libertinac, čak je uspio smiriti seljačke bune. Za svog pomoćnika uzeo je kardinala Guillaumea Duboisa (J. Rochefort), također libertinca.

Neka slavlje počne

SUBOTA, HRT1, 20.05, DRAMA, Schindlerova lista

Krakov, Poljska. Oskar Schindler (L. Neeson) pronalazi u Drugom svjetskom ratu savršenu priliku za stjecanje profita. Otvara tvornicu posuđa i zapošljava Židova Itzhaka Sterna (B. Kingsley) kao računovođu, no stravični zločini sunarodnjaka natjeraju ga da promijeni stav prema žrtvama rata. Preobraćeni tvorničar pruža i ostalim radnicima utočište, no kratkotrajnu sigurnost tvornice početkom 1941. prekida otvaranje geta. Dvije godine kasnije geto zamjenjuje okrutna realnost radnog logora, a Schindler dolazi u nemoguć položaj poslovanja s okrutnim upraviteljem logora, pripadnikom SS-a Amonom Göthom (R. Fiennes).

Schindlerova lista Stevena Spielberga nagrađena s tri Oscara

SUBOTA, HRT2, 20.55, DOKUMENTARNI FILM, Kineski zid: Skrivena priča

Naša saznanja o Kineskom zidu stalno se mijenjaju. Ožiljci duž njega kazuju priče o spriječenim napadima i izgubljenim bastionima dok konstrukcijski uzorci odražavaju promjene moći i razvoj novih građevinskih tehnika. Kako je sagrađen? Kako je funkcionirao? I kako su ljudi živjeli na njemu? Još prije deset godina mislili smo da znamo odgovor na ta pitanja, no nedavna otkrića bacila su novo svjetlo na ovo čudo koje je ljudskih ruku djelo (i dvostruko duže nego što smo nekoć mislili).

Kineski zid: Skrivena priča

SUBOTA, HRT3, 21.55, MELODRAMA, Le Havre

Marcel Marx (A. Wilms) ulični je čistač cipela, inače boemska duša koja se svojevoljno odselila živjeti u Le Havre, lučki grad, te se tu i oženio za Arletty (K. Outinen). Marxove su preokupacije posao, omiljeni bar te supruga koja se, međutim, ozbiljno razboli i završi u bolnici na liječenju. Jednoga dana Marx susretne i pomogne dječaku Idrissi (B. Miguel), izbjeglici iz Afrike koji je u kontejneru doplovio do Francuske te kojeg traži policija. Idrissa želi u London jer mu tamo živi majka, no kako ga traži policija, Marx mu pomogne da se skrije kod njega doma.

Le Havre

SUBOTA, NOVA TV, 22.05, DRAMA, Kodeks časti

Mike Weiss (Evans) enigmatičan je i brilijantan mladi odvjetnik, ali je i ovisnik. Od prostitutki do uličnih huligana, do moćnih odvjetnika i sudaca, Mike je u stalnoj borbi, pokušavajući izbalansirati svoja dva oprečna i „nabrijana“ svijeta. Nakon što se Vicky (Shaw), sestra hitne pomoći, nabode zaraženom iglom na poslu, Mike i njegov partner Paul Danziger (Kassen), s oklijevanjem preuzimaju njezin slučaj. Kopajući dublje, otkrivaju masivan sistem korupcije u velikoj tvrtki koja se bavi opskrbom zdravstvenih ustanova, koja trguje ljudskim životima za profit.

Kodeks časti

SUBOTA, HRT2, 22.25, TRILER, Prijevara

Pri kraju radnog vremena u poslovnoj zgradi u kojoj radi Jonathan McQuarry (E. McGregor) upoznaje šarmantnog Wyatta Bosea (H. Jackman), koji ga fascinira kao čovjek svjetskog kova i bogataš koji ima vremena za obijestan i lakomislen način života. Zajedno puše travu i razgovaraju, sljedećih dana se sprijateljuju, igraju tenis, izlaze zajedno. Sve počinje jedne večeri kad slučajno zamijene mobitele. Na Wyattov mobitel javi se ženski glas s pitanjem: Jesi li slobodan večeras? Zbunjeni Jonathan ne stigne odgovoriti, ode na sastanak i zaprepašteno otkrije da ga čeka privlačna djevojka koja s njim želi seks za jednu noć u hotelskoj sobi koju je unaprijed rezervirala.

Prijevara (Ewan McGregor i Hugh Jackman)

SUBOTA, RTL TV, 23.40, AKCIJSKI SF FILM, Rat svjetova

Ray Ferrier (Tom Cruise) je radnik iz New Jerseyja, kojemu u životu baš i ne cvjetaju ruže, jer sa svojom djecom iz raspadnutog braka nema odnos kakav priželjkuje. No, kada jednoga dana otpočne dugo planirani izvanzemaljski napad na našu planetu, na Rayu je da napravi sve kako bi zaštitio sina Robbieja (Justin Chatwin) i kći Rachel (Dakota Fanning).

Rat svjetova s Tomom Cruiseom

SUBOTA, HRT1, 23.55, TRILER SERIJA, Pad

Stigavši na mjesto zločina, u kuću Annie Brawley, Gibson saznaje da je Annie živa, ali njezin je brat mrtav. Spector bježi u svoje skrovište, a Gibson uočava odbačene poveze zbog čega zaključuje da je i ovo djelo istog počinitelja. Nakon što se vrati kući, Spector se iznenadi kad ondje zatekne Katie.

Pad (Gillian Anderson)

SUBOTA, NOVA TV, 00.15, AKCIJSKI FILM, Najtraženiji

Heroj Zaljevskog rata, časnik James Dunn (Keenen Ivory Wayans), nepravedno je zatočen zbog ubojstva pretpostavljenog. Čekajući pogubljenje, Dunn prihvaća neočekivanu ponudu generala Woodwarda (Jon Voight), predvodnika tajne vladine skupine: ako smakne industrijalca Bickharta (Robert Culp), zloglasnog proizvođača bojnih otrova, bit će ponovno slobodan. Dunn odlazi u Los Angeles kako bi obavio svoj zadatak, no nepredviđen obrat događaja pretvara ga u najtraženijeg čovjeka u Americi.

Najtraženiji

NEDJELJA, HRT1, 17.30, SHOW, Volim Hrvatsku

U prvoj emisiji zabavne igre “Volim Hrvatsku” kapetani ekipa Bojan i Goran Navojec okupili su u svoje timove prave znalce hrvatskog sporta, filma, televizije, kazališta, glazbe… Odlično su se zabavili i srčano borili, a mi otkrivamo neka od pitanja na koja su morali odgovoriti: Koliko ima Kaštela? Koji je Dubrovčanin autor knjige za djecu “Miševi i mačke naglavačke”? Gdje se nalazi franjevački samostan s najstarijom ljekarnom u Europi? Koju obljetnicu je proslavio naš najpoznatiji festival klapa u Omišu? U kojem se istarskom gradu nalazi poznata zvjezdarnica? Koliko Hrvatska ima milijunaša? U kojem su gradu održane ZOI na kojima su hrvatski sportaši prvi puta nastupali pod hrvatskom zastavom?

Voditelj showa Mirko Fodor

NEDJELJA, RTL TV, 20.00, AKCIJSKI FILM, Transporter 2

Bivši pripadnik specijalnih snaga, Frank Martin (Jason Statham), radi kao prijevoznik i za poveću je sumu novca spreman prevesti bilo što bilo gdje, a njegov je novi posao samo na prvi pogled bezopasan. Naime, Martinov je zadatak voziti Jacka Billingsa (Hunter Clary), sina utjecajnog i važnog političara. I dok Martin vozi Jacka na pregled kod doktora, ne sluti što se sprema. Doktor je zapravo Dimitri (Jason Flemyng), ruski agent i pripadnik terorističke organizacije, koja otima Jacka i traži otkupninu. Uznemireni roditelji, spremni na sve za dobrobit svog sina, plaćaju otkupninu ne znajući da tek sada počinje njihova prava noćna mora.

Transporter 2 (Jason Statham)

NEDJELJA, HRT2, 20.00, KOMEDIJA, Smrt na sprovodu

Daniel (M. Macfadyen) je u braku s Jane (K. Hawes) i žive u kući njegovog oca. Kad mu otac umre, na njemu je da organizira sprovod i dostojanstveno primi u kuću rodbinu i očeve prijatelje. Međutim, to će biti vrlo teško kad kola krenu nizbrdo, jer je sprovod prilika da se izravnaju obiteljski računi. A na vratima se pojavio njegov slavni i sebični brat (R. Graves), zaručnik njegove rođakinje Marthe (D. Donovan) zabunom je uzeo drogu, prastari ujak postao je nepodnošljiv i po kući se počnu motati neznanci.

Smrt na sprovodu

NEDJELJA, HRT3, 20.00, VESTERN, Jesen Čejena

Amerika, 1878. Godinu dana nakon što su sa svoje zemlje protjerani u siromašni rezervat, pripadnici indijanskog plemena Čejena čekaju delegaciju američkog kongresa kako bi je informirali o svojom teškom položaju. U novoj zemlji je, naime, od 1000 doseljenih Indijanaca prvu godinu preživjelo njih samo 286. Indijanci i vojna postrojba za njih zadužena čekaju i čekaju kongresmene, no na koncu umjesto njih stiže vijest da zbog vjetra i odmaranja za večernji bal ipak neće doputovati.

Jesen Čejena redatelja Johna Forda

NEDJELJA, NOVA TV, 21.10, KOMEDIJA, Po jutru se dan poznaje

Nakon otkaza u redakciji vijesti, radišna televizijska producentica Becky Fuller (Rachel McAdams) osjeća da joj je karijera u škripcu baš kao i njezin ljubavni život. Nenadano se zaposli u emisiji “Daybreak” (najlošijoj jutarnjoj informativnoj emisiji u zemlji) i odluči je osvježiti tako što će dovesti legendarnog voditelja Mikea Pomeroya (Harrison Ford). Nažalost, Pomeroy ne želi prenositi televizijske priloge koji se bave tračevima o slavnima, vremenu, modi i zanatima, a kamoli raditi s voditeljicom Colleen Peck (Diane Keaton), bivšom kraljicom ljepote i dugogodišnjom ličnosti jutarnjih emisija kojoj savršeno odgovara prenositi jutarnje “vijesti”.

MORNING GLORY
Po jutru se dan poznaje s Rachel McAdamsFoto: Photography by: Macall Polay

NEDJELJA, RTL TV, 21.50, AKCIJSKI TRILER, 96 sati

Bivši CIA-in agent Bryan Mills (Liam Neeson) preselio se Kaliforniju kako bi bio blizu svoje 17-godišnje kćeri Kim (Maggie Grace) koja mu je sve na svijetu. Kim živi s majkom Lenore (Famke Janssen) i bogatim očuhom Stuartom (Xander Berkeley), no bilo je presudno da je Bryan, kao otac, pusti na putovanje u Pariz s prijateljicom Amandom (Katie Cassidy). Djevojke u Parizu podijele taksi sa strancem i završe kao žrtve albanske bande koja krijumčari ljude. Nekako Kim ipak uspije javiti ocu što se događa, a on zaprijeti otmičarima da će ih ubiti ako ne puste njegovu kći.

96 sati s Liamom Neesonom

NEDJELJA, HRT2, 22.35, HUMORISTIČNA SERIJA, Sestra Jackie

Kevin i Mia planiraju vjenčanje, a Jackie i Frank su raskinuli. Frank ipak upozori Jackie da Odjel za borbu protiv droge provodi istragu u bolnici gdje će obavljati razgovore i testiranje urina. Jackie smisli bolno impulzivno rješenje za test na drogu koje uključuje Akalitus. Redovnica beskućnica vrati se u još gorem stanju i Jackie je sretna što joj opet ima priliku pomoći. Jackie odbija Antoinettinu pomoć. Antoinette se obraća Eddiju. Jackie primi pozivnicu za Kevinovo i Mijino vjenčanje.

Sestra Jackie

NEDJELJA, HRT3, 22.40, MELODRAMA, Do posljednjeg daha

Glavni protagonisti su sitni francuski lopov Michel Poiccard (J-P. Belmodno) i mlada studentica Amerikanka Patricia (J. Seberg) koja želi postati novinarka. Mladić se zaljubljuje u studenticu, ali ga ona odbija, jer se veza s “nepodobnim tipom” ne uklapa u njezine životne planove. Ipak, očara je mladićeva iskrenost, oduševljenje i bezgranična zaljubljenost i ona ostaje s njim čak i pred policijskom potjerom.

Do posljednjeg daha

NEDJELJA, NOVA TV, 23.15, AKCIJSKA DRAMA, Vitez Tame

Nastavak hit filma Batman Begins donosi nam novo uzbudljivo poglavlje u životu Brucea Wayna i njegovog alter ega, Batmana. Uz pomoć poručnika Jima Gordona i tužioca Harveya Denta, Batman odlučuje uništiti preostale kriminalne organizacije koje prijete ulicama grada Gothama. Suradnja rezultira uspjesima, ali tim uskoro postaje lovina kralja kaosa. Konce vuče savršeni kriminalni um koji stanovnike tjera u strah. Cilj mu je zauvijek se riješiti zaštitnika grada i od Gothama napraviti grad zločina.

Vitez Tame (Christian Bale i Heath Ledger)

NEDJELJA, HRT1, 23.45, KRIMI DRAMA, Bugsy

gangsterska saga o Benjaminu Siegelu Bugsyju (W. Beatty), mafijašu čiji se strast i fatalizam okreću protiv njega. Njegovi problemi počinju kad ga partneri Meyer Lansky i Charlie “Lucky” Luciano šalju da preuzme nadzor nad poslovima na Zapadnoj obali. Fasciniran Hollywoodom druži se s filmskim zvijezdama koje ga prihvaćaju zbog njegova šarma i nepredvidljiva ponašanja. Tamo susreće i starletu Virginiju Hill s umjetničkim imenom “Flamingo”. U želji da stvori nešto monumentalno, Bugsy uvjerava svoje partnere da ulože novac u hotel budućnosti “Flamingo” koji bi sagradio usred pustinje.

Bugsy (Warren Beatty i Annette Bening)

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr