TV

SMIJEH I SUZE

TV PREPORUKA DANA: Topla ljudska priča o kvadriplegičaru Philippeu nagrađena je Zlatnim globusom (Nedodirljivi)

HRT2, 13.55, OBITELJSKI FILM, Do zvijezda i natrag

Sawsan (M. Sia Paul) je djevojčica iz muslimanske obitelji koja je imigrirala u Dansku. Iako njezini roditelji nisu tradicionalni muslimani, sa strogim pravilima odijevanja i ponašanja, ipak žive drukčije nego danske obitelji. Sawsan ide u školu u kojoj je većina djece također iz imigrantskih obitelji. Kad u školu stigne Karl (S. Espersen Byder), on je na meti jačih dječaka iz razreda, jer je, na neki način, i on slaba manjina. Stigao je iz provincije u Kopenhagen. Njih se dvoje sprijatelje nakon što Sawsan jednom prilikom stane u Karlovu obranu. Karl otkriva da Sawsan izvrsno pjeva i svira gitaru, te da bi htjela nastupiti na državnom natjecanju za darovitu djecu. No, čini se da propozicije ne dopuštaju da nastupi dijete koje nije Danac.

Do zvijezda i natrag

HRT1, 18.30, DRAMSKA SERIJA – PILOT, Papar i sol

Sara je žena u četrdesetim, radi kao dizajnerica kod kuće, ima dvoje djece i jako zaposlenog muža koji po cijeli dan izbiva iz kuće. Naravno, ispostavit će se da uzrok izbivanju nije samo posao nego i ljubavnica. Sara je nespretna, a stan im je u neredu. Kako joj muž prigovara da ne zna kuhati, upisuje se na radionicu kuhanja. Tu upoznaje nova lica s kojima se sprijatelji, koji joj pomažu da prevlada kaos u svom životu, a paralelno se razotkrivaju i životne sudbine ostalih sudionika škole za kuhanje. Tu je i Sarin otac, koji zna za zetovu ljubavnicu.

Pilot serije Papar i sol

HRT1, 20.00, DRAMSKA SERIJA, Roditelji i djeca

Camille i Zeek donose odluku o Zeekovom zdravlju. I Sarah donosi važnu odluku i kaže vijest tati. Adam i Crosby svađaju se oko posla. Adam ne želi popustiti što produbljuje napetost između braće. Amber juri u bolnicu u trudovima i Bravermani se okupljaju oko nje.

Roditelji i djeca

HRT1, 20.45, HUMORNA DRAMA, Nedodirljivi

Pariz. Bogati aristokrat i intelektualac Philippe (F. Cluzet) je kvadriplegičar i sa svojim tajnicom Magalie (A. Fleurot) pokušava izabrati pogodnu osobu da mu bude njegovatelj. Među kandidate je banuo i neotesani Afrikanac Driss (O. Sy) koji samo traži da mu Phillippe potpiše dokumente za socijalnu službu kao dokaz da je tražio posao. Phillippe ga iznenadi ponudom za posao. Probni rok je mjesec dana nakon kojeg Driss odlučuje hoće li ostati s njim ili otići. Driss prihvaća izazov, doseli se u palaču i iz temelja promijeni Philippeov život, kao i svima koji ga okružuju.

Nedodirljivi (Francois Cluzet i Omar Sy)

RTL TV, 21.00, KOMEDIJA, Čvrsta ruka mira

Shane Wolfe (Vin Diesel) je časnik u mornarici, koji je nakon neuspjelog zadataka, tj. ubojstva znanstvenika u Vladi, prisiljen čuvati njegovo petero djece. Održati miran dom u kući punoj zahtjevnih klinaca Shaneu je čak teže nego boriti se s kriminalcima. Buntovni tinejdžeri, mijenjane pelena i sporazumijevanje s rumunjskom dadiljom (Carol Kane), samo su dio velikog posla koji se proteže danonoćno.

MCDPACI EC008
Čvrsta ruka mira s Vinom Dieselom

HRT2, 21.00, NOGOMET, Europska liga: PAOK – Fiorentina

Danas započinje natjecanje po skupinama Europske lige, a jedan od najzanimljivijih susreta 1. kruga ovog natjecanja bit će sraz između grčkog PAOK-a i talijanske Fiorentine. Obje momčadi dočekuju ovu utakmicu s velikim ambicijama u obliku 3 boda. PAOK igra na svom terenu, a stadion Toumba vruć je i neugodan travnjak za svakog zbog vatrenih navijača koji nerijetko znaju napraviti takvu atmosferu koja protivničkim igračima doslovno ledi krv u žilama. No, društvo iz Firence naviklo je na vatrene atmosfere, a momčad trenera Paula Souse iskusna je. U ovoj utakmici se očekuje da će od prve minute za Viole zaigrati hrvatski reprezentativac Milan Badelj.

Igrač Fiorentine Milan Badelj

HRT3, 21.40, DRAMA, Mandingo

Warren Maxwell (J. Mason) i njegov sin Hammond (P. King) vrlo su okrutni vlasnici crnih robova na američkome jugu 1840. godine, te ih iskorištavaju i muče na svakakve – seksualne i psiho-fizičke načine. Kad se Hammond oženi samoživom Blanche (S. George), ubrzo je i odbaci shvativši da se nije udala nevina, te započne nježnu vezu s lijepom crnkinjom Ellen (B. Sykes). No, usamljena Blanche skuje plan – spava s Hammondovim vrhunskim boksačem Medeom (K. Norton). Međutim, posljedice su kobne.

Mandingo

NOVA TV, 22.40, INFO MAGAZIN, Provjereno

Gledatelji ovoga tjedna imaju priliku saznati kako zapravo izgleda život u zatvoru, jer Provjereno ekskluzivno gledatelje vodi iza rešetaka u Glinu, Sisak i Bjelovar. Ekipa Provjerenog donosi nikad objavljene snimke nadzornih kamera, ali i svjedočanstva zatvorenika o drogi, seksualnim zlostavljanjima i obračunima, uvjetima, problemima ali i potencijalnim prilikama unutar hrvatskog zatvorskog sustava. Maja Medaković opet na tajnom zadatku! Ovoga puta pridružila joj se i zdravstvena inspekcija. Ekipa Provjerenog snimila je trenutak kada ih je uhvatila s prstima u pekmezu. Ekipa Provjerenog otišla je u mjesto s najvećim brojem glasova za HDZ, odnosno SDP. Što lijevi kažu o desnima, a desni o lijevima, tko je koga povlačio za rukav zbog glasova, tko krade. Djevojčici Jane iz Kenije ispunila se najveća želja – dobila je protezu za noge. I to sa drugog kraja svijeta, od bračnog para iz Hrvatske. Ali lijepa priča tu ne staje.

Novinar Ivan Čorkalo

HRT2, 23.35, KRIMI SERIJA, Ubojstva bez kajanja

17-godišnji zatvorenik silovan je i ubijen u zatvoru. Katrine Ries Jensen morat će se suprotstaviti sustavu koji je omogućio da do napada dođe, a pritom će se suočiti s prošlošću koju bi najradije zaboravila. Kada još jedan zatvorenik strada na isti način, postaje jasno da se ne radi samo o seksualnom nasilju. Zatvorom hara serijski ubojica.

Ubojstva bez kajanja

HRT3, 23.40, POVIJESNA DRAMA, Crna venera

Fascinantan film čija se radnja zbiva u 19. stoljeću, a sve počinje 1808. kad crnkinju, Saartjes Baartam (Y. Torres), dovedu iz Afrike u London kako bi nastupala u ‘cirkusu nakaza’. Nakon Londona, slijedi Pariz gdje se također mora skidati i nastupati prvotno u cirkusu, a potom na aristokratskim zabavama. Za nju se zainteresiraju znanstvenici koji je, zbog njezine anatomije, proglašavaju karikom koja nedostaje u procesu evolucije između majmuna i čovjeka.

Crna venera

NOVA TV, 23.55, TRILER, Sedam

Proždrljivost, pohlepa, lijenost, zavist, gnjev, ponos, požuda, svatko je grešan. Detektivi William Somerset (Morgan Freeman) i David Mills (Brad Pitt) žive među tim grijesima, svaki dan, u Gradu grijeha. No partnere ništa ne može pripremiti na ubojstva kojima će svjedočiti. A sve počinje kada pretili muškarac umre od prevelike količine špageta. Ono što će početi kao jedan bizaran zločin pretvorit će se u slučaj serijskog ubojice kada napadač imena John Doe počne ubijati žrtve s obzirom na to koji su smrtni grijeh počinili.

Sedam s Bradom Pittom i Morganom Freemanom

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr