TV

ŠTO GLEDATI NA TV-U?

TV PREPORUKA DANA: Golfer Avery koji je lažirao svoju smrt i smušena Mike u potrazi su za smislom života (Arthur Newman)

RTV TV, 11.35, OBITELJSKA KOMEDIJA, Tvoji, moji i naši

Frank Beardsley (Dennis Quaid) je pomorski časnik koji nakon smrti žene podiže osmero djece u domu u kojemu vlada vojnička disciplina. Već je dugo samohrani otac, a sad osjeti potrebu ponovno oživjeti svoj ljubavni život. Dogodi se da sretne Helen North (Rene Russo) s kojom je kao srednjoškolac izlazio. Kemija između njih dvoje ponovno proradi i Frank je odluči zaprositi. No u čitavoj priči postoji mali problem – Helen ima svojih desetero klinaca, od kojih šestero usvojenih, a osim toga, na njen artistički temperament Frank i njegova djeca nisu navikli.

Tvoji, moji i naši (Dennis Quaid i Rene Russo)

HRT2, 13.15, OBITELJSKA DRAMA, Laži i prijevare

Ann (J. Cassidy) i Jack Jennings (J. Brolin) naoko su savršeno sretan bračni par. Imaju odrasle sinove, Doca (C. Nemec) i Bryana (K. Kepper), koji odavno ne žive s njima, ali se okupljaju, zajedno s mnoštvom prijatelja, za majčin rođendan. No, iako se i Jack i Ann prave da je sve u redu, nije tako. Ann počinje pokazivati rane znakove Alzheimerove bolesti, a Jack, iz očaja, počinje ljubavnu vezu s mnogo mlađom Kate (T. Mowry-Hardrict), unatoč tome što nikad nije prestao voljeti ženu s kojom je u braku četrdeset godina. No, u ljubavnom životu sve ide pogrešno i kod Bryana i Doca, što će dovesti do sukoba u obitelji, ali i do neočekivanog razrješenja.

Laži i prijevare

HRT1, 17.20, DRAMSKA SERIJA, Crno-bijeli svijet

Dok Kipo sanja o Marini i živi nemirne vojničke dane, ratujući zbog glazbe s poručnikom Lopticom, Žungul se preselio kao podstanar k Dunji gdje je uredio i mali laboratorij za razvijanje fotografija među kojima su se počeli pojavljivati i aktovi nekih žena i djevojaka iz njegova okružja. Ksenija upoznaje Dominika sa svojim nepovjerljivim i znatiželjnim ocem Rudijem, a za njihov brak sasvim slučajno doznaje i Jura kojemu će ta novost pomutiti dobro rođendansko raspoloženje.

Crno-bijeli svijet

NOVA TV, 17.30, ZABAVNA EMISIJA, IN magazin

Ekipa IN magazina bila je u Londonu i razgovarala s Oskarovcem Colinom Firthom povodom njegovog novog filma „Drugo stanje Bridget Jones“. Colin se novinarki IN magazina povjerio uzvikuju li mu žene iza leđa njegovo slavno filmsko prezime – Mr. Darcy, postoji li takav muškarac u pravom životu, koliki je ljubitelj nogometa te u čemu uživa dok ne snima filmove. Ove godine u okviru ciklusa ‘Najveći kipari 20. stoljeća’, koji je započet 2014. velikom izložbom Joana Miróa, predstavljamo izložbu slavnoga Alberta Giacomettija. Pogledajte kako je prošlo otvorenje izložbe! U Podravkinoj se sutrašnjoj kuhinji pripremaju vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom!

Voditeljica Renata Končić MineaFoto: dorijan kljun

HRT3, 20.00, DRAMA, Nezakonita kći

Osamnaestogodišnja Maria (J. Rodriguez) dijete je samohrane majke koja je stradala u prometnoj nesreći. Oca nikada nije upoznala i odluči ga pronaći. On živi u blizini u staroj kući usred zapuštene plantaže banana. Njih dvoje suočit će se s duhovima prošlosti koji ih proganjaju.

Nezakonita kći

HRT2, 20.00, DOKUMENTARNA SERIJA, Atlantik: Struja života

Otkrit ćemo pravo lice Atlantskoga oceana u svim njegovim ćudljivim raspoloženjima, od njegovih najmračnijih dubina do dalekih obala i otoka, i saznajte o životinjama i ljudima čiji je život oblikovan njegovim ritmom. Atlantik je ocean za koji svi misle da ga poznaju, ali ono što se vidi s obale samo je djelić cijele priče. Ova prekrasna, uzbudljiva serija odvodi gledatelja na putovanje od kojega zastaje dah, od sjevera do juga, od Afrike do Brazila, na kojemu će, nošen strujama i vjetrovima, prijeći na tisuće kilometara, dotaknuti se usput mnogih naroda i spustiti u najveće morske dubine.

Dokumentarac Atlantik: Struja života

HRT1, 20.05, MOZAIČNA EMISIJA, Pola ure kulture

Emisija će se i dalje baviti aktualnim problemima hrvatske kulturne politike, fenomenima u umjetnosti te rubnim temama kulturnoga života. Osim domaćih kulturnih vijesti otkrivat će i zanimljivosti koje su se u tome tjednu pojavile i na svjetskoj kulturnoj karti. Uz stalnu rubriku “Povuci me za jezik”, u kojoj će jedna osoba iz kulturnog života imenovati drugu osobu da u sljedećoj emisiji prokomentira određenu temu, a onda ona treću osobu itd., Pola ure kulture svaki će tjedan u studiju ugostiti i kulturnjake koji se spore oko kojega kulturnog projekta ili su svojim djelovanjem pridonijeli afirmaciji hrvatske kulture.

Urednica i voditeljica Branka Kamenski

HRT1, 20.40, DRAMSKA SERIJA, Kuća od karata

Nakon poraza protiv Heather Dunbar u New Hampshireu, Francis nastavlja kampanju s Doris Jones u svom rodnom gradu u Južnoj Karolini. No Claire ne miruje i preko LeAnn Harvey uspije organizirati da na jumbo plakatu osvane fotografija Frankovog oca u društvu pripadnika Ku Klux Klana. Izbija skandal kojemu točku na i stavi Seth, dostavljajući novinarima Frankovu fotografiju s južnjačkim vojnikom iz rekonstrukcije bitke iz Građanskog rata. Lucas Goodwin u međuvremenu pristupa Heather Dunbar i nudi joj pomoć i informacije, no ona posumnja u njegovo duševno zdravlje.

Kuća od karata (Robin Wright i Kevin Spacey)

RTL TV, 21.00, DRAMA, World Trade Centar

Još jedan miran i sasvim običan jesenski dan za milijune Amerikanaca postat će ostvarenje najgore noćne more. Narednik John McLoughlin (Nicolas Cage) i novak Will Jimeno (Michael Pena) obavljali su svoj svakodnevni posao zaštite građana New Yorka, kada je miran dan prekinuo strašan zvuk eksplozije i hitan poziv upomoć s kojima je započelo novo poglavlje u povijesti Amerike. Bilo je to 11. rujna 2001., dan terorističkog napada na Svjetski trgovački centar (World Trade Center) u New Yorku, a upravo su narednik McLoughlin i novak Jimeno jedni od pozvanih na mjesto stravičnog događaja. Pokušavajući spasiti što više života, ova dva heroja našli su se u tornjevima u trenutku njihova urušavanja. Duboko pod ruševinama, bez radio veze, ozlijeđeni i prestravljeni njih će dvojica krenuti u bitku s vremenom kako bi spasili vlastite živote, ali i živote ostalih nevinih žrtava. Traumu izvan ruševina proživljavaju i njihove obitelji te supruge, Donna McLoughlin (Maria Bello) i Allison Jimeno (Maggie Gyllenhaal) prateći neviđen teror pred malim ekranima.

World Trade Centar s Nicolasom Cageom

HRT2, 21.05, DRAMA, Arthur Newman

Wallace Avery (C. Firth) bivši je profesionalni igrač golfa koji je uspio lažirati svoju smrt, prisvojiti novi identitet, a sve s namjerom da pobjegne od života punog promašaja, kao što su bivša žena i sin koji ga mrze. Napušta Floridu i odlazi u Indianu gdje ga čeka novi posao i novi život. Putem susreće lijepu, ali prilično mutnu Mike (E. Blunt)koja također bježi od svoje prošlosti.

Arthur Newman, Golf Pro
Arthur Newman s oskarovcem Colinom FirthomFoto: Michael Tackett

NOVA TV, 23.55, ROMANTIČNA KOMEDIJA, Dajem im godinu

Mladi, nedavno vjenčani par Nat (Rose Byrne) i Josh (Rafe Spall) presretni su zajedno, unatoč tome što se jako razlikuju. Njihova obitelj i prijatelji nisu previše uvjereni da njihova veza može opstati još dugo. Približava im se prva godišnjica braka, a u međuvremenu oboje upoznaju osobe koje ih privlače, iako to ne žele priznati. Mogu li dokazati svima da su stvoreni jedno za drugo?

Dajem im godinu

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr