Javio se Marko Tolja: Serviran mi je medijski linč

Nakon HRT-ove odluke o ukidanju Hit showa Marka Tolje, konačno se oglasio i on službenom izjavom, koju prenosimo u cijelosti.

‘Ovim putem želim se očitovati o cijeloj situaciji oko ukidanja Hit showa Marka Tolje. Moram priznati da je to bio šou, ali, nažalost, najmanje Marka Tolje.

Prihvatio sam poziv biti dio emisije koja se bavi glazbom i koja će ponovo vratiti hrvatsku glazbu i njezine izvođače u primetime televizijskog etera. Apsolutno prihvaćam sve konstruktivne kritike na moj voditeljski debi i smatram da je moj doprinos ovom projektu u tom smislu mogao biti bolji, te je bilo prostora za napredak u daljnjim emisijama.

Serviran mi je medijski linč

Nažalost, tu šansu nismo dobili. Umjesto toga, cijeloj ekipi serviran je presedan – ukidanje projekta nakon samo jedne emisije, a meni osobno i medijski linč!

Kao i uvijek do sada u karijeri, odgovorno stojim iza svojih postupaka. U slučaju emitirane emisije moja odgovornost je ograničena na izvođenje zadanog scenarija u već unaprijed zadanom konceptu projekta u režiji uredništva HRT-a. Iskreno, prepustio sam se ljudima s dugogodišnjim televizijskim iskustvom, te zanatski i profesionalno odradio svoj zadatak.

Imali su vremena spriječiti emitiranje

U svim medijskim napisima cijela se odgovornost za neuspjeh prve emisije svaljuje na mene i općenito kreativni tim, a ne na sam HRT. Ne shvaćam kako je uopće moguće da je šou, od kojega sada neke odgovorne osobe na televiziji dižu ruke i zgražaju se nad njim, emitiran. Pri tome bih želio naglasiti da je emisija snimljena u ponedjeljak 21. siječnja, a emitirana tek u petak 25. siječnja. Smatram da su svi odgovorni imali dosta vremena da se očituju i da se, na kraju krajeva, spriječi emitiranje ako ‘šou nije opravdao očekivanja’ – kako stoji u priopćenju HRT-a.

Zahvaljujem svim suradnicima na marljivom i predanom radu. Još uvijek vjerujem da je ovaj šou mogao biti kvalitetna, svježa i zabavna emisija, koja bi u konačnici promovirala hrvatsku glazbenu scenu koje sam dijelom i sam.’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr