TV

VEČER GLAMURA

EMMY 2017: Na 69. dodjeli prestižne nagrade najviše je slavila ekipa serije ‘Sluškinjina priča’, ponijela je kući čak osam kipića

Noćas je održana 69. dodjela nagrade Emmy, poznate kao Oscar televizijske industrije. Emmy je najveće priznanje, a nagrade se dodjeljuju u 27 kategorija.

U Microsoft Theateru u Los Angelesu sinoć je održana69. po redu dodjela nagrade Emmy. Show je vodio Stephen Colbert, i sam dobitnik te prestižne nagrade.

Kako ove godine nije bilo popularne Igre prijestolja, koja je prošle godine ušla u povijest s osvojenim kipićima u čak 12 kategorija, očekivala su se brojna iznenađenja. Naime, Igra prijestolja se nije mogla natjecati jer se počela emitirati u srpnju, a za Emmy se natječu serije koje su počele s emitiranjem do 31. svibnja.

Najveća pobjednica bila je serija Sluškinjina priča (The Handmaid’s Tale), distopijska serija napisana po istoimenoj knjizi Margaret Atwood, koja je osvojila glavnu nagradu, onu za najbolju dramsku seriju.

Elisabeth Moss, koja ima glavnu ulogu u seriji, proglašena je najboljom dramskom glumicom. Serija televizijskog programa Hulu osvojila je još šest nagrada.

Elisabeth Moss je slavila svoju pobjedu.Foto: AFP

Politička komedija Veep je također skupila impozantan broj kipića, kao i Saturday Night Live.

Zvijezda večeri bio je američki predsjednik Donald Trump, na čiji račun su zbijane šale.

Serija Big Little Lies s Reese Whiterspoon i Nicole Kidman osvojila je osam nagrada. Kidman je nagrađena kipićem za najbolju glavnu ulogu u TV filmu ili limitiranoj seriji, a njen kolega Alexander Skarsgard za najboljeg glumca.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr