Robert Kurbaša i Elma Burnić u Mističnoj noći sevdaha

Glazbeno-scenski spektakl Mistična noć sevdaha na kojem nastupaju glumac, Robert Kurbaša, i glazbenica Elma Burnić, održat će se 20. lipnja u zagrebačkom kazalištu Komedija s početkom u 20 sati.

Najbrži čitatelj koji je prvi točno odgovorio na kviz koji smo objavili u utorak, 11. lipnja dobio je po dvije ulaznice za ovaj odličan spektakl.

Dobitnik:
Zlatko Banjan

Pravila nagradnjača saznajte ovdje.

Jeste li se ikad zapitali što je to zapravo sevdah? Što ga čini toliko posebnim, toliko utkanim u dušu? Sevdah je ljepota koju čovjek osjeća kao što osjeća behar. U sevdahu se uživa cijelim bićem, a vrijeme na tren zastane…

U pratnji bogate zvučne rapsodije kontrabasa, violine, klavira i perkusija – kantautorica Elma Burnić predstavit će publici svoj umjetničko bogatstvo emocijama nabijenog sevdaha, a poznato glumačko lice, Robert Kurbaša, recitirat će najljepše ljubavne stihove perzijskih mistika, Rumija i Hafiza, te dotaknuti vječna pitanja o životu, prolaznosti i istinskim vrijednostima…

Uz atraktivan performans trbušnih plesačica iz plesne skupine Habibi ovaj će glazbeno-scenski spektakl s orijentalnim scenografskim elementima, poezijom koja otkriva tajanstveni duh Istoka, i sevdahom duboko utkanim u kulturnu baštinu ovog podneblja – pružiti posjetiteljima jedinstveni umjetnički doživljaj.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr