Prvi hrvatski erotski film dobio još jednu nagradu

Dugometražni igrani film 7 seX 7, redateljice i scenaristice Irene Škorić, dobio je nagradu za najbolju režiju u kategoriji igranog filma na 18. međunarodnom filmskom festivalu San Gio u Veroni.

U službenom priopćenju festivala stoji da je odluka žirija donesena ‘zbog snage filmskog jezika kojim je ispričano žensko viđenje erotike’.

Film 7 seX 7 je na WorldFestu u Houstonu doživio međunarodnu premijeru, gdje je osvojio srebrnu nagradu za debitantski igrani film. Film je nastao u produkciji Artizane filma iz Zagreba.

U erotskoj drami 7 seX 7 glume Jelena Perčin, Robert Kurbaša, Jelena Jokić, Kristijan Ugrina, Asim Ugljen i brojni drugi, a ovaj moderan filmski Decameron čini sedam erotskih novela (pet muško-ženskih parova, te po jedan žensko-ženski i muško-muški), koje skladno prati one-take kamera snimatelja i direktora fotografije Darka Heriča, gosta iz susjedne Slovenije, a glazbene su dionice povjerene istaknutom hrvatskom skladatelju Berislavu Šipušu, koji ih je prožeo pulsirajućom erotikom i mistikom.

7 seX 7 film o filmu from Irena Skoric on Vimeo.

Redateljica Irena Škorić o filmu je izjavila: ‘Svih sedam filmskih novela snimljeno je u jednom kadru. Namjerno se odričući montaže kao jednog od najvažnijih filmskih izražajnih sredstava, nastojala sam na dokumentarnosti, uvjerljivosti, neposrednosti i istinitosti zbivanja, u kojem elipse, akcenti filmskih planova i sve ono što montaža pruža, neće artikulirati priče, nego će to isključivo činiti njihov stvarni, unutarnji impuls i pokretač, a to su prije svega odnosi likova i radnja. Glumci nisu aranžirani za kameru, nego kamera pokušava  slijediti zbivanje. Njeni slobodni pokreti, prirodna nesavršenost kompozicije, pridonosi erotskom suspensu.’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr