Filmovi s najznačajnijih svjetskih filmskih festivala!

U razdoblju od 20. do 30. rujna ekskluzivno u kinu Cineplexx Centar Kaptol održat će se Filmomanija 6 – šesta po redu filmska revija recentne europske i svjetske kinematografije koja će gledateljima donijeti izbor najzanimljivijih sažetaka.

Tijekom revije koja će trajati punih deset dana bit će prikazano više od dvadeset filmova, a prvi puta u povijesti revije domaća će publika imati priliku vidjeti sva tri pobjednika najvećih filmskih festivala – Venecije (Faust, redatelja Aleksandra Sokurova), Berlina (Cezar mora umrijeti, redatelja Paola i Vittorija Tavijanija) i Cannesa (Ljubav, redatelja Michaela Hanekea)!

Punih 11 dana ekskluzivno u kinu Cineplexx Centar Kaptol gledatelji će moći uživati i u najnovijim remek-djelima sedme umjetnosti redatelja kao što su Ken Loach, Francis Ford Coppola, Todd Solondz, Istvan Szabo i Jacques Audiard.

Jedan od zasigurno najatraktivnijih filmova svakako je novi uradak redatelja Kena LoachaDanak anđelima (The Angel’s Share) koji je na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu osvojio nagradu žirija. Atraktivnosti ne manjka niti novom filmu Jacquesa AudiardaHrđa i kost (De Rouille Et D’os) koji je također prikazan u službenoj konkurenciji na Canneskom festivalu, a u kojoj je glavnu ulogu ostvarila Marion Cotillard.

Jedini mađarski dobitnik prestižne filmske nagrade Oscar do danas, István Szabó, nakon punih šest godina snimio je novo remek-djelo s Helen Mirren u glavnoj ulozi – Vrata (The
Door
) koji je predstavio na ovogodišnjem filmskom festivalu u Moskvi.

Pune dvije godine bile su potrebne redatelju filmske trilogije Kum, Francisu Fordu Coppoli, da snimi novi film – triler Između svjetova (Twixt) u kojem je glavnu ulogu ostvario Val Kilmer, a koji se prikazao u sklopu filmskog festivala u Torontu. Tu je i novi film kultnog redatelja Todda Solondza, Tajni adut (Dark Horse) koji je prikazan u sklopu filmskog festivala u Veneciji.

Uz na samom početku najavljene filmove nesumnjivo je da će ovogodišnja Filmomanija 6 svakako biti najjača revija dobrog filma do sada!

Već tradicionalno, projekcije filmova održavatće se svakoga dana u razdoblju od 20. do 30. rujna s početkom u 16:00, 19:00 i21:00 sati.

Kompletan popis filmova revije MAXtv Filmomanija 6:

7 dana u Havani / 7 dias en la Habana – Benicio Del Toro, Pablo Trapero, Gaspar Noé, Laurent Cantet, Julio Medem, Elia Suleiman i Juan Carlos Tabío
Celeste i Jesse zauvijek / Celeste and Jesse Forever – Lee Toland Krieger
Cezar mora umrijeti / Cesare deve morire – braća Taviani
Danak anđelima / The Angel’s Share – Ken Loach
Djevojke u nevolji / Damsels in Distress – Whit Stillman
Elles / Elles – Malgorzata Szumowska
Faust / Faust – Aleksandr Sokurov
Fusnota / Hearat Shulayim – Joseph Cedar
Hrđa i kost / De Rouille Et D’os – Jacques Audiard
Između svjetova / Twixt – Francis Ford Coppola
Koriolan / Coriolanus – Ralph Fiennes
Ljubav / Amour – Michael Haneke
Ovo mora biti pravo mjesto / This Must Be the Place – Paolo Sorrentino
Pismo ćaći – Damir Čučić
Putovanja Neila Younga / Neil Young Journeys – Jonathan Demme
Robot i Frank / Robot & Frank – Jake Schreier
Sestra / L’Enfant D’en Haut – Ursula Meier
Sveti motori / Holy Motors – Leos Carax
Tabu / Tabu – Miguel Gomes
Tajni adut / Dark Horse – Todd Solondz
Vrata / The Door – István Szabó
Vrisak iz druge sobe / Babycall – Pål Sletaune
Žena iz petog okruga / La Femme Du Veme – Pawel Pawlikowski

Vidimo se na MAXtv Filmomaniji 6 u kinu Cineplexx Centar Kaptol!

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr