Ali ima i dobra strana...

ZNANSTVENICI SU UVJERENI: Seks će nestati za 20-ak godina, a društvo će osuđivati one koji prirodno začnu

Većina ljudi u razvijenim zemljama će se prestati seksati, barem kako bi pravili djecu. Profesor Henry Greely vjeruje da će za samo 20 godina, većina djece biti začeta u laboratoriju, a ne kroz spolni odnos. On čak smatra da će prirodni proces začeća postati stigmatiziran.

UMJETNA SPERMA: Znanstvenici tvrde kako mogu stvoriti bebe bez muškaraca

Prof Greenly, direktor Centra za pravo i bioznanosti Sveučilišta Stanford, naveo je šokantne tvrdnje u knjizi The End of Sex and the Future of Human Reproduction.

“Za 20 do 40 godina, kada će par željeti dijete, muškarac će dati spermu, a žena – komadić kože”, rekao je prof Greenly prenosi Independent. Uzorak kože će se koristiti za stvaranje matičnih stanica, od kojih će se uzgojiti mnoštvo jaja. Nakon oplodnje, nastaje mnogo embrija, a par će birati koje želi.

Prof Greenly predviđa da će se zameci ispitivati ​​za bilo koje znakove oboljenja. “Budućim roditeljima će se objasniti: ‘Ovih pet imaju stvarno teške bolesti; njih ne želite.” kaže Greenly  za Independent, a preostalih 95, će navesti prednosti i mane.

Embriji će se ocjenjivati prema četiri kategorije

Nakon vaganja potencijalnih prednosti i nedostatak zdravijih embrija, roditelji će izabrati jedan koji se ugrađuje u ženu.

“Roditelji će dobiti embrije grupirane po kategorijama”, rekao je prof Greenly i pojašnjava:
“Jedna kategorija će biti teške, neizlječive. To će utjecati na jedan do dva posto embrija. Druga kategorija će biti i drugih bolesti. Treća kategorija je ‘kozmetika’: kosa, oči, oblik… Ne znamo mnogo o tome, ali hoćemo. “Četvrta kategorija ponašanja. Mislim da ovdje informacije će biti ograničena. Nećemo biti u stanju reći: ‘Ovo je embrij koji će biti najinteligentnij. Vjerojatno će se moći reći: “Ovo dijete ima 60 posto šanse da bude natprosječno inteligentno.”

Vjeruje kako će, uzme li se u obzir trošak liječenja nasljednih bolesti koje bi ovaj postupak iskorijenio, postupak biti relativno jeftin. Zato će vrlo brzo postati norma, a žene koje prirodno začnu smatrati neodgovornima.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr