Panoramski pogled iz svemira

SVEMIR U 360°: Promatrajte svemir poput ‘pravih kozmonauta’

Ljepota Zemlje koja oduzima dah pojavljuje se u RT-ovom novom projektu ‘Space 360’, pomoću nevjerojatnog 360° videa s Međunarodne svemirske Postaje (ISS).

Ove snimke bez presedana snimio je ruski kozmonaut, a pružaju sjajan uvid u to kakav je život u zemljinoj orbiti.

VIDEO: Astronauta samo trenuci dijelili od užasne smrti u svemiru

Kao da sami gledate iz svemira

Nastao u suradnji s ruskom svemirskom agencijom Roscosmos i raketno-svemirskom koorporacijom Energia, RT-ov projekt ‘Space 360’ prvi će prikazivati 360° video snimke napravljene u niskoj zemljinoj orbiti. Ova spektakularna serija sadržavati će snimke koje je na ISS-u napravio kozmonaut Andrej Borisenko ekskluzivno za RT.

Borisenko kaže kako je cilj ponuditi gledateljima isti pogled u kojemu svakodnovno uživa nekolicina sretnika kojima je ISS dom.

“Po prvi put u povijesti snimamo panoramski video ravno s postaje. To znači da ćete moći vidjeti sve što i mi vidimo, svojim vlastitim očima. Drugim riječima, osjećati ćete se poput kozmonauta”, izjavio je Borisenko iz svemira.

Panoramski video moguć je zahvaljujući opremi koja je poslana u orbitu na svemirskoj letjelici Sojuz MC-03 prošloga mjeseca.

RT-ov specijalan projekt ‘Space 360’ može se gledati na šest jezika (ruskom, engleskom, španjolskom, francuskom, njemačkom i arapskom) na posebnoj mobilnoj aplikaciji app RT360 (Google Play, App Store, Oculus).

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr