Pronađen Isusov grob: Imao je sina Judu?!

Grobnica, tvrde, sadrži kosturnicu na kojoj su natpisi s imenima Isusa Krista, Marije i Josipa. Na jednoj od kosturnica piše “Juda, sin Isusov”, što nagovještava da je Isus zasnovao obitelj. Mnogi znanstvenici su skeptični prema tom otkriću.

Dvojica istraživača tvrde da su pronašli grobnicu i sarkofag Isusa Krista u Jeruzalemu. Bibliograf James Tabor i redatelj Simcha Jacobovici navode da su, osim Kristova sarkofaga, pronašli i ostatke njegovih učenika. Ova dvojica istraživača tvrde da sarkofazi potječu iz 1. stoljeća.

Tvrdnje su izazvale mnogobrojne rasprave i kontroverze diljem svijeta u kršćanskim religijskim krugovima. U istraživanju sarkofaga koristili su robotičku ruku na kojoj je bila ugrađena kamera. Grobnica, tvrde, sadrži kosturnicu na kojoj su natpisi s imenima Isusa, Marije i Josipa. Na jednoj od kosturnica piše “Juda, sin Isusov”, što znači da je Isus osnovao obitelj.

Daljnja analiza mjesta pod velikim je pitanjem jer židovske vjerske vlasti zabranjuju ometanja i bilo kakve radnje na grobnicama. Mnogi religijski znanstvenici i stručnjaci skeptični su u vezi s ovim otkrićem.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr