Komadić Hitlerove lubanje autentičan

Iako američka studija to opovrgava, Ruske specijalne službe tvrde da posjeduju Hitlerovu vilicu, dok se komadić lubanje čuva u državnom arhivu.

Komadić lubanje koja je navodno pripadala Adolfu Hitleru i sačuvan u Moskvi, autentičan je, objavile su u ponedjeljak Ruske specijalne službe (FSB) dok američka studija tvrdi da taj komadić kosti pripada zapravo ženi.

“Arhiv FSB-a posjeduje Hitlerovu vilicu, a državni arhiv komadić Hitlerove lubanje. Osim tih ostataka, uzetih 5. svibnja 1945., ne postoje drugi komadići Hitlerova tijela”, kazao je Vasilij Hristoforov, šef fundusa arhiva FSB-a.

U rujnu su profesori sa Sveučilišta Connecticut objavili da njihove DNK analize pokazuju da komadić lubanje pripada ženi u dobi od 20 do 40 godina. Vilica nije obuhvaćena tim ispitivanjima.

“Istraživači se nisu obratili arhivu FSB-a. Da su i dobili DNK iz naših fragmenata, s čim bi ga usporedili?”, kazao je Hristoforov.
“Ti su ostaci jedinstveni, nema ništa usporedivo. Radi se o jedinim dokazima tog tipa o Hitlerovoj smrti, i zato ih FSB drži u arhivu”, dodao je on.

Te izjave su u suprotnosti s onima iz rujna pomoćnika šefa ruskog državnog arhiva Vladimira Kozlova. On je objasnio da je komadić lubanje, probušen metkom, uvijek predstavljan kao da “pripada vjerojatno Hitleru”.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr