Lažne uzbune digle policiju na noge u Bruxellesu

Dvije uzbune podigle su policiju na noge u ponedjeljak u Bruxellesu, ali su se nakon provjere pokazale lažnima.

Tri krila zgrade Europskog parlamenta u ulici Montoyer evakuirana su nakon što je u ulici uočen sumnjiv parkirani automobil. Policija je blokirala cijelo područje i obavila provjeru, koja je pokazala da nije bilo razloga za uzbunu, doznaje se u Europskom parlamentu.

Nekoliko stotina metara dalje, ispred američkog veleposlanstva jedna je osoba, prema iskazima svjedoka, parkirala automobil i pobjegla. Policija je iz opreza blokirala to područje, a nakon provjere ustanovljeno je da nije bilo razloga za uzbunu, javljaju belgijski mediji pozivajući se na službene izvore.

Sredinom prošlog mjeseca, policija je u Belgiji provela opsežnju protuterorističku operaciju protiv islamističkih skupina, koje su prema obavještajnim izvorima, pripremale atenat većih razmjera.

Belgijska vlada je nakon toga donijela odluku da neke objekte čuva vojska, što izaziva polemike i unutar vladajuće koalicije i nezadovoljstvo u javnosti. Između ostaloga, vojnici s dugim cijevima nalaze se i ispred europskih instititucija, u koje se u posljednje vrijeme ulazi uz strože kontrole.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr