DRAMA U GRČKOJ

ZAPALJEN IZBJEGLIČKI KAMP NA LEZBOSU: Tisuće migranata bježalo pred vatrom

Ondje je bilo i oko 150 djece koja su odmah evakuirana u drugi izbjeglički kamp na istom otoku. Tisuće migranata pobjegle su u ponedjeljak navečer iz kampa Moria na otoku Lezbos, od požara koji bi mogao biti namjerno podmetnut, objavila je policija.

“Između 3.000 i 4.000 migranata je pobjeglo iz kampa Moria”, rekao je policijski izvor dodajući da jak vjetar pospješuje plamen. Isti izvor navodi kako je velika vjerojatnost da je požar podmetnut.

Nije prvi požar u kampu

Ovo nije prvi požar koji je izbio u prenapučenom kampu, ali nikada ovakvih razmjera. Prema zasad dostupnim informacijama, u požaru nitko nije ozlijeđen, no oštetećeni su mnogi šatori i montažni objekti u kampu.

REPORTAŽA S LEZBOSA: Teret migrantske krize u Grčkoj prvenstveno nose volonteri

Ondje je bilo i oko 150 djece koja su odmah evakuirana u drugi izbjeglički kamp na istom otoku.

Na Lezbosu 5.650 izbjeglica

Na otoku Lezbos trenutačno se nalazi 5.650 izbjeglica i migranata, na prostoru za 3.500 osoba, po podacima koje je u ponedjeljak objavila vlada.

Većina migranata je tražila azil i na otoku su čekali odgovor. U Grčkoj se trenutno nalazi ukupno više od 60.000 migranata i izbjeglica. Navodno su požar podmetnuli lokalni ultradesničari koji se protive dolasku i smještaju izbjeglica i migranata.

POSJET KAMPU NA LEZBOSU: Papi se izbjeglice plačući bacale pod noge, a ono što je on učinio ganulo je svijet

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr