SLUČAJ 'ŠAKA JADA'

VUČIĆ O MILANOVIĆU I PRED UN-om: ‘Suočavamo se s nekim od najužasnijih uvreda koje nam dolaze od susjeda’

Premijer Srbije požalio se pred UN-om na izjave Zorana Milanovića ističući kako je Srbija ta koja je uspjela sačuvati mir u regiji, u kojoj se ništa nije promijenilo unatrag 25 godina.

Općoj skupštini UN-a u petak se obratio i premijer Srbije Aleksandar Vučić koji je u svom govoru upozorio na moguću nestabilnost u regiji te istaknuo da se situacija unatrag 25 godina nije mnogo popravila, javlja Tanjug.

Ne želi odgovarati

“Suočavamo se s nekim od najužasnijih uvreda koje nam dolaze od nekih susjeda, ja o njima neću reći nijednu ružnu riječ, niti odgovarati, oni su za moju zemlju govorili da smo šaka jada, a mi to nikad nećemo reći ni za jednu zemlju u svijetu”, rekao je Vučić tako izravno prozivajući SDP-ovca Zorana Milanovića.

MILANOVIĆ ODGOVORIO VUČIĆU: ‘Šaka jada? Mogu ja smisliti mnogo gore uvrede, a za Beograd imam samo jednu poruku…’

Prema njegovu mišljenju, u nekim je zemljama zapadnog Balkana mržnja veća nego ranije, ali kazao je da “mi smo uspjeli sačuvati mir, spokoj i činit ćemo sve da se to nastavi.”

Slušanje drugih

Vučić je na početku obraćanja istaknuo kako mu je čast što govori u ime Srbije i da zna da neće svi biti ushićeni njegovim govorom, ali da “s vremena na vrijeme moramo saslušati jedni druge”.
Rekao je da se svi trebaju angažirati na postizanju mira, razvoju ljudskih prava te da se to može postići u duhu suradnje i kompromisa.

Također je kazao kako je Srbija spremna nastaviti razgovore s kosovskim Albancima i stvarati zajedničku budućnost. Naveo je kako se razgovori vode pod okriljem EU-a i da je Beograd posvećen tome da ih nastavi.

Vučić je zahvalio i svim zemljama koje su bile na strani međunarodnog prava i nisu podržale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova. Izrazio je nadu i da situacija na Kosovu i Metohiji neće biti izvor nestabilnosti u budućnosti.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr