VIDEO: Zaronite u najdublji bazen na svijetu

Nemo 33 najdublji je bazen na svijetu, a napunjen je s 2.5 milijuna litara neklorirane, visoko filtrirane izvorske vode koja se čuva na temperaturi od 30 stupnjeva Celzijevih. Oni koji ne žele roniti u bazenu, akciju unutar njega mogu promatrati kroz jedan od 14 podvodnih prozora.

Plivači koji žele dohvatiti nešto s dna bazena izgrađenog u Bruxellesu će zasigurno trebati malo više od pluća punih zraka jer je dubok čak 34.5 metara.

Nemo 33 najdublji je bazen na svijetu, a napunjen je s 2.5 milijuna litara neklorirane, visoko filtrirane izvorske vode koja se čuva na temperaturi od 30 stupnjeva Celzijevih. Bazen se sastoji od potopljene strukture s platformama na različitim dubinama. Ima dvije ravne platforme na dubinama od pet i 10 metara, kao i kružnu jamu na dubini od 33 metra. Ima i nekoliko podvodnih špilja na dubini od 10 metara koje su idealne i za početnike, ali i za iskusne ronioce.

Bazen je dizajnirao belgijski ronilački stručnjak John Beernaerts za potrebe ronilačke nastave, rekreacije i filmske produkcije, piše Daily Mail.

Svi oni posjetitelji koji ipak ne žele roniti u najvećem svjetskom bazenu, akciju unutar njega mogu promatrati kroz jedan od 14 podvodnih prozora.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr