Tragedija na planinarenju

UBOJSTVO U PLANINAMA? Slovenska policija istražuje sina čiji je otac nađen mrtav u Alpama

Slovenska policija istražuje neobičan slučaj u kojemu je pri planinarenju, na više od dvije tisuće metara nadmorske visine, smrtno nastradala jedna osoba.

Druga osoba je lakše ozlijeđena te je uhićena odmah nakon što je helikopterom prebačena u dolinu, gdje joj je ukazana medicinska pomoć.

Tragedija se dogodila u srijedu na planinskom vrhu Zeleniške špice, na  2127 metara nadmorske visine u Kamničkim alpama, a istraga o okolnostima tragedije se nastavlja i danas.

Policija je već objavila da uhićenog 27-godišnjaka, koji je po navodima lokalnih medija sin nastradalog, sumnjiči za “kazneno djelo protiv života i tijela”, odnosno odgovornost za očevu smrt.

Policija ne objavljuje detalje, no prema neslužbenim informacijama koje prenose mediji, otac i sin su se na planini posvađali i potukli, a posljedica je bila pad nastradalog uz provaliju.

Policijska uprava Ljubljana koja vodi istragu objavila je da je u srijedu započeti izvid mjesta događaja u večernjim satima morao biti prekinut zbog mraka i opasnog terena, pa će se u četvrtak nastaviti.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr