‘U Srbiji nema fašističkih ispada kao u Hrvatskoj’

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije rekao je danas kako krivica što do sada nisu međusobno povučene optužnice za genocid Srbije i Hrvatske “svakako nije na Srbiji” te da su njeni argumenti u tom sporu “jači od hrvatskih”, prenose mediji u Srbiji.

Dodao je i da je Srbija spremna na povlačenje tužbi te da se trudi očuvati dobre odnose. Podsjetio je kako je Srbija, što je više puta istaknuo, “izvoznik stabilnosti” u regiji.

“Jedino kod nas nema nemira i nereda na nacionalnoj i bilo kojoj drugoj osnovi, nema tih fašističkih ispada kakvih ima u Hrvatskoj”, rekao je Aleksandar Vučić dodajući kako Srbija nije pokušavala ni to “dosoljavati” Hrvatskoj.

Mediji u Srbiji podsjećaju da se pravnički tim Srbije neće se puno razlikovati od tima koji je oborio tužbu Bosne i Hercegovine da je Srbija odgovorna za genocid u BIH pred istim sudom.

Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Pišite nam.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr