U 'DŽUNGLI' CALAISA

STRAVA U IZBJEGLIČKOM KAMPU: Maloljetnici se za pomoć seksaju s volonterima

Volonteri u izbjegličkom kampu u Calaisu osumnjičeni su za seksualno zlostavljanje izbjeglice, među kojima i djece, otkriva Independent, koji je razotkrio kako su u kampu kojeg nazivaju ‘Džungla’ zabilježeni slučajevi seksualnog nasilja nad izbjeglicama od strane volontera.

Naime, u Calaisu ne postoji službena humanitarna organizacija zadužena za pomoć migrantima, a ne provodi se niti kontrola nad izborom volontera.

Osnivačica humanitarne organizacije Care4Calais Clare Mosely rekla je kako kamp u Calaisu nije prepoznat kao službeni izbjeglički kamp, već se zapravo radi o ilegalnom naselju.

‘Iz tog razloga ne možemo nikoga natjerati da napusti kamp’, rekla je Mosely.

IZBJEGLICE U KAMPOVIMA OGORČENE: ‘Tu nam je grozno, radije bismo se vratili u Siriju!’

Volonteri iskorištavaju maloljetne dječake

Slučajevi seksualnog iskorištavanja migranata prvi su put otkriveni putem Facebook grupe radnika u kampu koja ima više od 36.000 članova.

Jedan od ljudi koji je upozorio na ovakvu praksu kasnije je izvrgnut nevjerojatnom maltretiranju preko interneta.

‘Maloljetni dječaci seksaju se s volonterima, a čuo sam i za mnoge slučajeve prostitucije. Postoje i priče o volonterima koji se svaki dan seksaju s nekoliko migranata’, napisao je jedan od članova grupe.

UHIĆENI KRIJUMČARI LJUDIMA: Ilegalce ugurali u kombi bez dovoda zraka i naplatili im tisuću eura!

Migranti su ovisni o pomoći volontera

Dodao je i kako se izbjeglice nalaze u podređenom položaju, u kojem njihov životu uvelike ovisi o pomoći koju im pružaju volonteri. Naveo je i kako je u većini slučajeva riječ o volonterkama koje seksualno iskorištavaju migrante u kampu.

‘Čuo sam i za slučajeve gdje se volonteri seksaju s više partnera u jednom danu te da ih seksualno zlostavljaju’, dodao je.

Zbog svega navedenog UNHCR je apelirao da se ove optužbe čim prije istraže te da se kamp u Calaisu zamijeni drugom lokacijom.

‘ČULI SMO POZIVE U POMOĆ’: Ostali zatečeni otkrićem u teretnom vagonu iz Srbije

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr