DOŠAO S MIGRANTIMA

SRBIJA NA NOGAMA: U zemlju tajnim kanalima ušao jedan od vođa ISIS-a

Srbijanska policija već je neko vrijeme na nogama jer je dobila informaciju da se na području Beograda krije istaknuti pripadnik Islamske države iz Sirije.

Srbijanska policija već nekoliko dana intenzivno traga za Abdulom Basetom el Saroutom iz Sirije, istaknutim pripadnikom ISIS-a, za kojeg se vjeruje da je ilegalnim kanalima s migrantima ušao u zemlju i da se trenutačno krije na teritoriju Beograda, piše Alo.

Sarout se smatra liderom sirijskih pobunjenika u svom rodnom gradu Homsu, a mnogi ga opisuju i kao “ikonu sirijskog proljeća” te “čuvara revolucije”.

“Nitko još ne zna kako je ušao u našu zemlju i došao do Beograda. Prema podacima kojima raspolažemo, riječ je o važnom članu terorističke organizacije ISIS. Ne zna se ni je li naoružan, niti je li u našoj zemlji po nekom specijalnom zadatku”, govori u situaciju dobro upućen izvor portala Alo koji ne može reći niti planira li Sarout daljnje putovanje.

Sarout je bio golman sirijske reprezentacije koji se priključio sirijskoj opoziciji. No, nakon nekog vremena optužio je oporbu da je izdala revoluciju pa se priključio ISIS-u.

Nitko od njemu bliskih ljudi ne zna gdje se nalazi jer im se tek ponekad javlja telefonom.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr