Najavio nemilosrdan rat

SARKOZY ŠOKIRAO IZJAVOM O IMIGRANTIMA: ‘Zahtijevat ćemo asimilaciju, živjet ćete u potpunosti poput Francuza’

Nicolas Sarkozy danas je govoreći na javnom skupu u predgrađu Pariza Franconvilleu osudio ‘ekstremni politički islam’ te kazao kako se više neće zadovoljiti integracijom koja ne funkcionira, piše Telegraph.

Sarkozy, koji se nada da će postati idući francuski predsjednik, rekao je kako bi imigranti trebali ‘živjeti kao Francuzi’. Osudio je ‘ekstremni politički islam’ čiji je cilj, kako tvrdi, ‘provocirati Republiku’.

‘Bit ću predsjednik od akcije, neću prihvatiti 238 žrtava napada u Francuskoj od siječnja 2015’, rekao je obećavši ‘nemilosrdan rat protiv islamskog terorizma’.

‘Neću prihvatiti srednjovjekovne stavove koji odobravaju da muškarci plivaju u gaćama, dok su žene zakopčane u burkinijima’, dodao je.

Zahtijeva potpunu asimilaciju

Osuđujući “tiraniju manjine” Sarkozy je rekao da će, pobijedi li na izborima 2017., biti “predsjednik nacionalne zajednice, jer jedino bitno u Francuskoj je francuska zajednica”.

‘Ukoliko želite postati Francuzom, morate pričati francuski, živjeti kao Francuzi. Nećemo se više zadovoljiti integracijom koja ne funkcionira, želimo asimilaciju. Morate reći ‘volim Francusku, naučio sam francusku povijesti, vidim se kao Francuza’, rekao je Sarkozy koji tvrdi da želi biti glas tihe većine.

61-godišnji političar desnog centra koji je bio predsjednik u razdoblju od 2007. do 2012. doživjeo je strelovit uspon na anketama nakon što se žestoko obrušio na islam i imigraciju poslije terorističkog napada u Nici u kojem je poginulo 86 ljudi.

U kolovozu je kazao kako se Francuska mora boriti da zaštiti ‘sekularni način života’.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr