'RADI SE O HISTERIJI'

PUTIN NAHVALIO TRUMPA: ‘Vodio je kampanju bolje od Clinton, a priče da smo hakirali izbore običan su trač’

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u petak da je Donald Trump vodio bolju predsjedničku kampanju od Hillary Clinton i da su američke obavještajne službe vrlo lako mogle lažirati dokaze da je Rusija hakirala Demokratsku stranku.

Američki obavještajci kažu da se Rusija pokušala umješati u američke predsjedničke izbore hakirajući Trumpove suparnike, optužba koja je produbila politički skandal da je Trump održavao nedopuštene odnose s Moskvom, što on odbacuje.

PUTIN O SKANDALU KOJI TRESE WASHINGTON: ‘Pa to je politička shizofrenija! Dostavit ću vam Trumpove snimke, sve će vam biti jasno’

“IP adrese mogu se lažirati. To nije dokaz”

Obraćajući se Međunarodnom gospodarskom forumu u St.Petersburgu, Putin je rekao da su optužbe za hakiranje tek “štetan trač” koji narušava međunarodne odnose i globalnu sigurnost.

Dodao je da je osobno pregledao američka obavještajna izvješća i ustvrdio da u njima nema nikakvih “značajnih dokaza”.

Ideja da je hakiranje izvedeno s ruskih IP adresa su apsurdne, rekao je Putin.

“IP adrese se mogu lažirati… Tako se može lažirati sve i optužiti bilo koga. To nisu dokazi”, istaknuo je ruski predsjednik.

REUTERS: ‘Ruski think-tank kojeg kontrolira Putin izradio je plan za dovođenje Trumpa na vlast, imamo dokaz’

“Pristaše Hillary Clinton pokušavau optužiti Ruse”

Putin, koji bi se s Trumpom trebao prvi put sastati u srpnju na summitu G20 u Hamburgu, smatra da se Trump bolje povezao s biračima od Hillary Clinton. Dodao je da njezini pristaše za neuspjeh sada pokušavaju optužiti Ruse.

“No, problem nije u nama, problem je negdje unutar američke politike”, rekao je Putin.

Ruski predsjednik je jednako odlučno odbacio optužbe o postojanju nekog tajnog dogovora Moskve i Trumpa prije inauguracije novog prvog čovjeka SAD-a.

“Tu nema ničeg, nula. Radi se o histeriji”, istaknuo je nervozni Putin i moderatora rasprave upitao “trebate li tabletu?”.

DONALD TRUMP ODRŽAO PRVU PRESSICU: ‘Bolesnici su složili sranje o hakiranju! Ako me Putin voli, to je prednost’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr