JURNJAVA PO BRUXELLESU

PSIHIČKI BOLESNIK DIGAO BELGIJU NA NOGE: Rekao je da ima eksploziv, policija mu pucala na auto, ali ispala je šuplja priča

Belgijski pirotehničari nisu pronašli eksploziv u automobilu muškaraca koji je tvrdio da ima bombu, priopćilo je u utorak briselsko tuužiteljstvo.

“Riječ je o mentalno nestabilnoj osobi”, rekla je glasnogovornica tužiteljstva. “Pirotehničari nisu našli eksploziv u njegovom vozilu”.

Ona je izjavila da je osumnjičeni iz Ruande te da nema policijski dosje.

Belgijska policija pucala je u utorak na vozilo u briselskoj četvrti Molenbeeku i pozvala je pirotehničare nakon što je vozač rekao da u automobilu ima eksploziv.

Osumnjičeni je prije toga jurio automobilom i prošao kroz crveno svjetlo automobilom registriranim u Njemačkoj natjeravši policiju u potjeru, rekao je glasnogovornik lokalne policije.

On je uhićen nakon što je policija pucala u kotače automobila kako bi ga usporila, kazao je on.

Policija je blokirala to područje iz sigurnosnih razloga i pozvala građane da ne izlaze na ulicu dok pirotehničari ne utvrde radi li se stvarno o eksplozivu.

Molenbeek, siromašna četvrt u kojoj živi veliki broj stanovnika porijeklom iz Maroka, postao je ozloglašen nakon što je ćelija Islamske države sa sjedištem u tom dijelu Bruxellesa organizirala samoubilačke napade u Parizu u studenome 2015. godine.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr