CUKO U TRENDU

PREVIŠE NOVCA I NIMALO STIDA: Sin kineskog milijardera kupio osam iPhonea svom – psu

Kao i u većini svijeta, i ispred kineskih trgovina počelo je masovno okupljanje obožavatelja proizvoda tvrtke s logom odgrižene jabuke. Osim upornog čekanja, snalažljiviji pokušavaju nove uređaje nabaviti iz šverca iz Hong Konga.

Ali jedan “korisnik” iPhonea uopće nema tih briga. Riječ je o aljaškom malamutu koji se odaziva na ime Coco.

Njezin vlasnik Wang Sicong, sin najbogatijeg Kineza Wanga Jianlina, čije se bogatstvo procjenjuje na 30 milijardi dolara, kupio je svojoj kuji osam iPhonea 7 na dan početka prodaje. Barem koliko se može zaključiti s fotografija objavljenih na kujinom profilu na WeiBou, kineskom pandanu Twittera.

‘Bolje da ja ne počnem…’

DOSTA VIŠE! Izluđuju vas razmaženi bogati klinci? Komunistička partija Kine ima rješenje

“Ne razumijem sve ovo preseravanje na društvenim medijima”, napisao je Wang uz fotografije.
“U čemu je smisao? Nemojte me tjerati da ja počnem!”

U Kini iPhone 6 košta 6.988 juana (1.047 dolara), dok za veći iPhone 7 Plus treba izdvojiti 7.988 juana (1.197 dolara).

Ovo nije prvi put da Wang svoju zaluđenost s Coco iskazuje na ovaj način.

Coco zna i na pametni sat

Godine 2015. izazvao je opće zgražanje u Kini nakon što je objavio fotografije svog psa koji nosi dva Appleova sata, čija je vrijednost s luksuznim remenjem procjenjena na više od 37.000 dolara.

NEKADA ZLATNI ZUBI, DANAS LAMBORGHINI: Putin poludio na razmažene klince svojih frendova oligarha i tajkuna

On je dio kineskih fu’erdaija ili druge generacija bogatša – sinova i kćeri tajkuna koji su najpoznatiji po svom raskalašenom i dekadentnom životu.

Iako ga je javna televizija prozvala “suprugom nacije” zbog njegovog statusa najpoželjnijeg kineskog neženje, Wang je na stalnom udaru državnih medija zbog pretjerivannja u pokazivanju bogatstva.

Wang je Coco počastio i Apple satovima vrijednim 37.000 dolara
Wang je Coco počastio i Apple satovima vrijednim 37.000 dolaraFoto: Weibo

Loše ponašanje gotovo se uvijek nauči u inozemstvu

Prošle godine je službena novinska agencija Xinhua objavila žestoki komentar o Wangu optuživši ga da je “uprljao čistoću Kineza” te upozoravajući druge da ne kopiraju “arogantne i grube celebrityje”.

Komentar je uslijedio nakon što je javnost pobijesnila na Wanga jer je izjavio da je jedina karakteristika koju traži kod djevojaka – velike grudi, nakon čega ga je Xinhua optužila za “aroganciju u stilu Berlusconija”.

PRESTANITE BITI SIROMAŠNI: Bahati klinci bogataša opet provociraju na Instagramu

Kritika zbog te izjave, koja je u Kini odmah prozvana “buxomgate”, bila je toliko žestoka da se Wangov otac morao pojaviti na državnoj televiziji i u pokušaju izglađivanja situacije za ponašanje svog sina okrivio “zapadnjačko obrazovanje”, dežurnog krivca za sve kineske probleme s neodgojenim podmlatkom.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr