Preminula je Berina, beba bez matičnog broja

Berina Hamidović, beba od mjesec i po, preminula je u Beogradu, gdje se nalazila na liječenju. Otac Edin kaže da je njegovo dijete bilo žrtva administracije.

Berina je rođena 17. ožujka ove godine. Dijagnosticirana joj je traheoesofagealna fistula na mjestu anastomoze te nije mogla jesti. Nakon što operacija u Sarajevu nije bila uspješna, upućena je u Beograd. Međutim, tada su nastupili novi problemi jer beba, iako hitan slučaj, nije imala matični broj, a samim tim ni putovnicu, dok su oboje roditelja nezaposleni, piše Klix.ba.

Na granici su satima čekali u vozilu Hitne pomoći, u kojem je beba bila priključena na aparate, jer ih policija bez dokumentacije nije puštala u Srbiju.

‘Otkud mi znamo da vi ne trgujete djecom’

“Iako je dijete bilo hitan slučaj i Granična policija je trebala biti obaviještena da na tom graničnom prijelazu dolazi sanitetsko vozilo, službenike ni na našoj ni na srbijanskoj granici nitko nije obavijestio da dolazimo”, ispričao je ožalošćeni otac.

“Rekli su: ‘Otkud mi znamo da vi ne trgujete djecom'”, s tugom se prisjetio otac Hamidović događanja otprije mjesec dana dok su se borili da dobiju potvrdu za prelazak granice.

Kad su konačno uspjeli doći do Beograda, u tamošnjoj bolnici pojavili su se novi problemi.

Dobili odbijenicu

“Iz Kantona nisu uplatili 100.000 dinara, što je bila njihova obaveza. Mi smo dobili odbijenicu. U Kantonu su nam rekli kako oni nisu u mogućnosti platiti liječenje”, rekao je Hamidović.

Berina je potom dobila sepsu.

Preminula je 13. lipnja.

Podsjetimo, iz istog razloga danima se prosvjedovalo u Sarajevu jer bolesna beba Belmina nije imala JMBG za otići na liječenje. Prije nekoliko dana beba je posebnim letom prebačena na liječenje u Njemačku.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr