Sad se stvarno kupuje zbog članaka

POGLEDAJTE: Izašao prvi Playboy bez golih žena

Legendarni američki časopis za muškarce, Playboy, ispunio je obećanje i napravio najradikalniju promjenu svoje izdavačke politike u 62 godine svog postojanja. Objavio je broj u potpunosti bez golih žena, po čemu je postao poznat.

Riječ je o povijesnoj prekretnici. Na naslovnici je osvanula model Sarah McDaniel koja u oskudnoj “kućnoj odjeći”, u gaćicama i topiću, snima selfie za nepoznatog srećkovića uz prikladnu poruku “Heyyy ;)”.

“Ideja naslovnice je da se predstavim kroz zamišljenu perspektivu moga dečka”, rekla je McDaniel u priopćenju koje je izdao Playboy. Na duplerici broja je Dree Hemingway, inače praunuka pisca Ernesta Hemingweya, a u broju je i Myla Dalbesio.

McDaniel je postala popularna zbog različite boje očiju, a njezin Instagram profil ima više od 230.000 sljedbenika.

Say hello to the new Playboy – link in our bio @Playboy Cover Model @krotchy #PlayboyReveal

A post shared by Playboy (@playboy) on

Playboy je odluku da prestane objavljivati fotografije golih žena donio prošle godine. Odluka je donesena zbog pada prodaje, jer je golotinja zahvaljujući internetu potpuno dostupna i Playboyeve slike u tome nemaju publiku. Čelnici magazina kazali su da su promjene koje je Playboy pokrenuo jednostavno pregazile časopis.

Odustajanje od golotinje na naslovnici omogućit će časopisu bolju poziciju na kioscima, a zarada putem online prodaje pokazala je zasad skok od 400 posto, tako da je potez da Playboy postane čedan možda bio i dobar.

KRAJ JEDNE ERE: Playboy više neće objavljivati slike golih žena

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr