SPRIJEČEN U ZADNJI ČAS

PLANIRAO KRVAVI NAPAD: U Londonu uhićen tinejdžer, htio pobiti ljude na koncertu Nickelbacka?

Britanska policija je izvijestila da je uhitila tinejdžera osumnjičenog za terorizam zbog “sumnjivog paketa” što su ga pronašli u četvrtak ujutro u vagonu na postaji North Greenwich londonske podzemne željeznice, izvijestio je Scotland Yard.

Osumnjičeni devetnaestgodišnjak priveden je zbog sumnje da je pripremao teroristički napad.

Britanska policija u četvrtak je izvijestila da je otvorena istraga nakon pronalaska sumnjivog paketa zbog kojega je u četvrtak ujutro zatvorena londonska željeznička postaja. Specijalna ekipa pirotehničara izvela je kontroliranu eksploziju paketa, a njegovi ostaci poslani su forenzičarima na obradu.

S metro postaje North Greenwich stiže se do koncertne dvorane O2 koja može primiti 20.000 posjetitelja. U četvrtak navečer ondje je održan koncert kanadske grupe Nickelback.

Londonski gradonačelnik Sadiq Khan u petak je pohvalio “izniman profesionalizam” londonskih snaga reda koje su “situaciju riješile brzo i učinkovito”.

Razina opasnosti od terorističkog napada u Velikoj Britaniji od kolovoza 2014. je fiksirana na četiri na ljestvici od maksimalno pet, što znači da je opasnost od potencijalnih napada vrlo visoka.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr