PEDOFIL

PERVERZNA ZAMKA: Na Facebooku glumio djevojku pa seksualno iskoristio 60 dječaka

Muškarac u kasnim dvadesetima navodno je glumio 15-godišnju djevojku na Facebooku kako bi mogao seksualno iskoristiti oko 60 dječaka, piše RT.

OTKRIVENE ŠOKANTNE SNIMKE: Uhićeno 60 pedofilskih predatora s interneta

Žrtve između 12 i 15 godina starosti

Policija u norveškom gradu Tromsøu nije htjela otkriti sve detalje istrage, jer je većina žrtava bila u dobi od 12 do 15 godina u vrijeme počinjenja zločina, između 2014. i 2016. Osumnjičeni je uhićen još u ožujku, ali tek je sada malo toga otkriveno o ovome slučaju.

“Policija je do sada otkrila malo informacija medijima. Razlog za to je zabrinutost za žrtve i opasnost kako neće slobodno govoriti ano se o tome bude raspravljalo u medijima”, izjavio je tužitelj.

Većina žrtava je iz područja Tromsøa, ali istraga se širi u potrazi za mogućim žrtvama iz drugih dijelova ove nordijske zemlje.

Policija nije dala previše detalja medijima kako se žrtve ne bi povukleFoto: Ben Gingell/Thinkstock

Lažni profili na društvenim mrežama

Policija kaže kako je osumnjičeni koristio lažne profile na Facebooku i Skypeu, te glumio 15-godišnju djevojčicu kako bi naveo žrtve na razmjenu eksplicitnih fotografija i video snimki. Uz to, sumnjaju kako i osobno susreo s nekliko žrtvi te da je navodno imao i fizičke spolne kontakte s djecom ispod 16 godina.

“Osumnjičeni je neke od žrtava i fizički susreo. Došao je u kontakt s njima preko drugih načina a ne lažnih profila i predstavio im se svojim pravim identitetom”, izjavila je glasnogovornica policije Elin Norgård Strand.

Kod njega su pronađene nezakonite slike i video snimke djece. Navodno ih je koristio u osobne svrhe, bez namjere da ih dijeli dalje. Osumnjičeni je djelomično priznao optužnicu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr