LAŽNA UZBUNA

PANIKA U SREDIŠTU PARIZA: Policija blokirala ulice, ali sve je bilo nečija besramna podvala

Nakon dojave da su Hallesom, dijelom središnjeg Pariza odjeknuli hici, danas poslije podne provedena je opsežna policijska operacija, javljaju francuski mediji.

“U tijeku je policijsko postupanje pa molimo da se ne približavate ovoj zoni”, glasilo je službeno upozorenje. Riječ je o dijelu grada u kojem se nalazi veliki podzemni trgovački centar, koji su ubrzo počeli nadijetati policijski helikopteri, dok su ulice blokirale jake policijske snage.

Svjedoci su, kako prenose francuski mediji, čuli hice ispaljene u Rue Rambuteau, zbog čega je i pokrenuta protuteroristička operacija.

Izvanredno stanje

U Francuskoj je i dalje na snazi izvanredno stanje pa se zbog toga svakoj sumnjivoj situaciji posvećuje maksimalna pažnja.

No, vrlo brzo ispostavilo se da je današnja uzbuna bila lažna. Društvenim mrežama iznimno se brzo proširila vijest o talačkoj situaciji u crkvi Étienne Marcel, no nakon što su objavljene snimke s mjesta događaja potvrđeno je da nikakve opasne situacije nije bilo.

Iz pariške policije čak su za RT izjavili da se očito radilo o podvali, ali bez obzira na to sve nužne provjere su poduzete.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr