APOKALIPTIČNE PROGNOZE

GENERAL NATO-a TVRDI: ‘Rusija bi mogla okupirati Europu za samo 48 sati!’

General Richard Barrons izjavio je da bi Rusija mogla rasporediti svoje zrakoplove, brodove i pješaštvo na europskom tlu za svega 48 sati ako bi to željela. NATO savezu bi, pak, za učinkovit protuudar trebali mjeseci, piše Independent.

Bivši zapovjednik NATO-ovih združenih snaga upozorava da bi to što Francuska, Italija i Njemačka neozbiljno shvaćaju rusku prijetnju agresijom moglo dovesti do gubitka teritorija, kao i morskog i zračnog prostora. Zemlje koje graniče s Putinovom državom su, pak, vrlo zabrinute zbog te prijetnje.

Većina zemalja Europske unije je, naime, usredotočena na terorističke prijetnje i migrantsku krizu. I to unatoč tome što Moskva stalno ulaže u modernu opremu kojom konkurira NATO-ovu naoružanju.

LITHUANIA-RUSSIA-UKRAINE-DEFENCE-NATO

“Ako usporedite vojne kapacitete NATO-a, oni su još uvijek mnogo veći od ruskih, ali većina toga je u poluuspavanom stanju. Zato bi Rusija mogla iskoristiti svoje manje snage da udari NATO na način kojem bi NATO teško odgovorio jer nema nikakav plan za to. Izostanak konsenzusa između sjevera, središta i juga saveza svodi tu reakciju na najmanji mogući nazivnik i tu se ne bi moglo mnogo napraviti”, prognozira sir Barrons.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr