KRVOPROLIĆE U KAŠMIRU

NAPAD NA INDIJSKU BAZU DOLIO ULJE NA VATRU U NEMIRNOJ REGIJI: ‘Pakistan je teroristička država!’

Indijski premijer Narendra Modi izjavio je da će odgovorni za napad na vojnu bazu u Kašmiru, u kojemu je ubijeno 17 vojnika, biti kažnjeni, a ministar unutarnjih poslova Rajnath Singh je naznačio da bi Pakistan mogao biti upleten u taj napad.

“Snažno osuđujemo kukavički teroristički čin u Uriju. Uvjeravam vas da oni koji stoje iza tog napada neće proći nekažnjeno”, napisao je Modi na Twitteru.

Ministar unutarnjih poslova Rajnath Singh nazvao je Pakistan terorističkom državom na Twitteru.

“Jako sam razočaran zbog stalne i izravne potpore Pakistana terorizmu i terorističkim skupinama”, kazao je Singh koji je otkazao posjet Rusiji i SAD-u zbog napada u Kašmiru.

“Postoje uvjerljivi dokazi da su počinitelji napada u Uriju dobro obučeni, naoružani teškim oružjem i dobro opremljeni”, napisao je Singh.

“Pakistan je teroristička država i kao takvu bi je trebalo identificirati i izolirati”, naglasio je.

Vojska je helikopterima prevezla ozlijeđene vojnike, a ministarstvo obrane priopćilo je da je u napadu 35 vojnika ranjeno, a desetak ih je u kritičnom stanju.

Napad se dogodio u jeku povećanih napetosti u jedinoj indijskoj regiji gdje prevladavaju muslimani, u kojoj više od dva mjeseca traju prosvjedi zbog ubojstva zapovjednika separatističkih snaga.

Najmanje je 78 civila ubijeno a tisuće su ranjene u uličnim sukobima s indijskim sigurnosnim snagama koje su skupine za ljudska prava kritizirale zbog uporabe prekomjerne sile.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr