SVAKA ČAST

‘LOŠI DEČKI NISU IMALI POJMA ŠTO SE DOGAĐA’: Snajperist ubio džihadista s rekordne udaljenosti – metak je putovao punih 10 sekundi

Snajperist specijalnih postrojbi Kanade usmrtio je džihadista takozvane Islamske države hicem s udaljenosti od 3540 metara. Metak je do žrtve putovao punih deset sekundi.

Vojnik koji je ubio militanta ISIS-a član je kanadske specijalne jedinice Joint Task Force 2. Metak je ispalio s jedne visoke zgrade, a pogodak je navodno snimljen kamerom.

Ovo još nije zabilježeno u povijesti, piše BBC. Precizni specijalac radio je u tandemu s promatračem koji je locirao metu, a pucao je iz puške McMillan TAC-50.

‘Pogodak je zapravo prekinuo napad Daeša (ISIS) na iračke sigurnosne snage. Umjesto da smo bacili bombu i potencijalno ubili i neke civile, preciznom uporabom sile likvidirali smo neprijatejla. Loši dečki nisu imali pojma što se događa’, rekao je vojni izvor.

Stručnjaci vjeruju kako se radi o najdužem hicu u povijesti. Kako bi pogodio metu, snajperist je morao računati i na utjecaj vjetra, balistiku, pa čak i zakrivljenost Zemljine površine.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr