Da je više pazila...

KAD NE MOŽE ODRASLE: Tužila šestogodišnje dijete zbog skijaških ozljeda

Šest godina stara djevojčica tužena je za naknadu štete u iznosu od 260.000 kuna zato što je navodno prouzročila skijašku nezgodu u Austriji.

Žena koja je zbog toga propatila teške tjelesne ozlijede tužila je djevojčicu nakon što je njena prijašnja tužba protiv odrasle osobe koja je nadgledala dijete odbačena.

Po austrijskom zakonu, djeca ispod 14 godina starosti ne mogu se tužiti u građanskim parnicama, već samo osobe koje ih trebaju nadgledati, poput njihovih roditelja, ili u ovakvom slučaju, instruktora.

Jedina iznimka kada se može suditi djetetu ispod 14 godina je kada je dijete bilo u stanju procijeniti posljedice svoga djelovanja.

Incident se navodno dogodio kada su dijete i žena skijali na obroncima planine Hochhäderich u šumi Bregenzerwald, uz granicu s Njemačkom.

Tuži je za sve što je bilo i što bi tek moglo biti

Dijete je pohađalo grupni tečaj skijanja, kada se navodno iznanada okrenulo ispred žene, koja je pala.

Žena tvrdi da je pretrpjela ozbiljne ozlijede te da od onda nije u stanju skijati. U tuženu svotu je uključena i kompenzacija za moguće buduće štete koje bi mogle nastati kao posljedica nesreće.

Do sada prikupljeni dokazi ukazuju da niti dijete niti žena nisu obraćali dovoljno pažnju te da su oboje djelomično krivi, piše Independent.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr