NAPAD U MINNESOTI

ISIS PREUZEO ODGOVORNOST: ‘Naš je vojnik izveo taj napad kao odgovor križarskoj koaliciji’

Napad se dogodio u prepunom trgovačkom centru gdje je muškarac naoružan nožem požeo zazivati Alaha i ubadati posjetitelje.

Islamska država preuzela je odgovornost za napad nožem u trgovačkom centru u St. Cloudu u Minnesoti gdje je muškarac koji je zazivao Alaha ranio osam ljudi.

Priopćenje ISIS-a

Amaq agencija u ime ISIS-a objavila je priopćenje, što ga je prenio Independent: “Počinitelj napada u Minnesoti vojnik je Islamske države i izveo je ovu operaciju u sklopu odgovora nacijama koje sudjeluju u križarskoj koaliciji”. Križarskom koalicijom ISIS naziva koaliciju zemalja predvođenu SAD-om koja sudjeluje u napadima na njihove teritorije.

Žrtvama životi nisu u opasnosti

Prije nego što ih je napado muškarac je svoje žrtve pitao jesu li Muslimani, objavile su vlasti u Minnesoti.

‘SPOMINJAO JE ALLAHA I PITAO JESMO LI MUSLIMANI’ Izbo osmero ljudi u trgovačkom centru, ubila ga policija

Sve su žrtve prebačene u bolnicu, a prema za sada dostupnim informacijama ozljede što su ih zadobile nisu opasne po život. Napad se dogodio u subotu u 8.15 sati po američkom vremenu u  Crossroads Centru.

Policajac van službe ustrijelio napadača

Policajac koji se tamo zatekao, a nije bio na dužnosti, ustrijelio je napadača čiji identitet još nije službeno potvrđen. Bio je naoružan nožen i odjeven u zaštitarsku odoru, očito kako bi se čim neprimjetnije približio posjetiteljima centra.

Za sada nema informacija da je napadač imao pomagača.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr