Posljednje Chavezove riječi: Nemojte dopustiti da umrem!

Drugi je dan žalosti za Huga Chaveza. Tijelo preminulog venezuelanskog vođe do petka je izloženo u vojnoj akademiji u Caracasu, a počast Chavezu dosad su iskazale stotine tisuća ljudi.

El Comandanteu Hugu Chavezu građani masovno odaju posljednju počast. U vojnoj akademiji u Caracasu će njegovo tijelo biti izloženo do petka, a tamo su se dosad od Chaveza oprostili članovi njegove obitelji, kao i predsjednici Urugvaja, Bolivije i Argentine.

Lijes pokojniog venezuelanskog vođe je umotan u venezuelansku zastavu, a posljednji pozdrav upućuju mu pristalice iz cijele Južne Amerike, noseći cvijeće i njegove slike obučeni u crvene majice.

Otkrivene Chavezove posljednje riječi

Šef predsjedničkog osiguranja Jose Ornella izvijestio je da je Hugo Chavez umro od posljedica srčanog udara. Iako nije imao snage za glasno to izgovoriti, Chavezove posljednje riječi bile su: ”Ne želim umrijeti, molim vas nemojte dopustiti da umrem”, otkrio je general Jose Ornella koji je posljednje dvije godine bio uz predsjednika, javlja Al Jazeera.

Pogreb će biti održan u petak, a Chavezove pristaše najvjerojatnije će doći odjeveni u boje venezuelanske zastave. Do novih izbora, koji bi se trebali održati u roku od 30 dana, zemlju će voditi potpredsjednik Nicolas Maduro.

Chavez je, podsjećamo, umro u utorak, 5. ožujka, u 59. godini, nakon višegodišnje borbe s rakom. Bio je jedan od najživopisnijih državnika svijeta.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr