TKO JE TU LUD?

RATOBORNI NEONACIST NEVJEROJATNOM GLUPOŠĆU NASMIJAO DVORANU: ‘Kad postanem gradonačelnik protjerat ću arapske brojeve’

Da političke ambicije i opća naobrazba ne moraju pod svaku cijenu ići zajedno, njemačku javnost je iznova uvjerio i Otfried Best, kandidat desno radikalne Nacionalno-demokratske stranke Njemačke (NPD) na lokalnim izborima u Voelklingenu u Sarskoj koji je ratoborno najavio da će kada postane gradonačelnik grad očistiti od arapskih brojeva.

“Čekajte samo da postanem gradonačelnik. Sve ću to promijeniti i ponovno vratiti normalne brojeve”, rekao je na jednoj javnoj raspravi u Voelklingenu kandidat desno radikalnog NPD-a Otfried Best odgovarajući na pitanje predstavnike satirične stranke Die Partei koji se umiješao među publiku.

“Gospodine Best, prema zakonu o gradnji, svaki vlasnik nekretnine je obvezan na svoj objekt postaviti ulični broj kojeg mu je dodijelila općina. Užasnulo mi je kada mi je upalo u oči da su u Voelklingenu mnogi kućni brojevi ispisani arapskim brojevima. Što ćete poduzeti protiv ove najezde strane kulture?”, glasilo je ‘nedužno’ pitanje predstavnika stranke Die Partei.

Već su za vrijeme postavljanja pitanja mnogi u dvorani prasnuli u smijeh ali to nije smelo NPD-ovog političara da najavi protjerivanje arapskih brojeva koji su u Europi u upotrebi od 12. stoljeća.

Nakon proboja desno populističke Alternative za Njemačku (AfD) dotadašnji predstavnici krajnje desnice NPD su dodatno izgubili na važnosti na njemačkoj političkoj sceni.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr