ZATVOREN I SVEUČILIŠNI KAMPUS

DRAMA U KANADI: Policija zbog prijetnji naredila evakuaciju čak 60 škola!

Čak 60 škola zatvorila je danas policija u Kanadi zatraživši od tamošnjih nadređenih da evakuiraju sve učenike. Učinili su to zbog sumnje da se u njima nalaze bombe.

U kanadskoj pokrajini Prince Edward Island 60 obrazovnih ustanova, točnije škola evakuirano je nakon što je to naredila policija zbog potencijalne prijetnje, piše The Independent.

Učenici su odvedeni na sigurne lokacije gdje su ih dočekali autobusi.

Narednik Kevin Bailey je izjavio kako je lokalna policija zaprimila telefonski poziv iz Royal Canadian Mounted Police (RCMP) U Ottawi u kojem im je priopćeno da je zaprimljen fax s prijetnjom da su u školama u pokrajini Prince Edward Island postavljene bomba. Međutim u tom faxu nije navedeno u kojim točno školama je riječ. “Navedeno je tek da će eksplodirati u srijedu”, kazao je Bailey.

Psi nisu krenuli u potragu za bombama jer bi to predugo trajalo, pa je policija ztražila od nadležnih u školama da navedu ima li što potencijalno sumnjivo, i kad su u pitanju ljudi i predmeti. No, nikakve prijetnje nisu pronađene.

I sveučilišni kampus Nova Scotia također je evakuiran zbog prijetnje bombom. Zasad još nije poznato je li taj slučaj povezan s ostalim evakuacijama. Pregledane se dvije sumnjive torbe, međutim u njima nije bilo ničega.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr