STRAVIČAN NAPAD

“CIJENA KOJU TREBA PLATITI”: Židovski ekstremisti zapalili kuću i ubili 18-mjesečnu palestinsku bebu

Palestinska beba od 18 mjeseci ubijena je, a njezini roditelji i četverogodišnji brat ranjeni su u napadu židovskih ekstremista na okupiranoj Zapadnoj obali u noći s četvrtka na petak, svi su stradali u podmetnutome požaru.

Četiri židovska kolonista upali su u palestinsko selo Kafr Duma, u blizini Nablusa i podmetnuli požar u kući na ulazu u selo. Prema posljednjim informacija, napadači su za izazivanje požara koristili benzin. Na zidove kuće napisali su poruku “Cijena koju treba platiti”, koju godinama koriste aktivisti ekstremne desnice i doseljenici u Izraelu i na Palestinskom području kao opravdavanje za djela agresije i vandalizma protiv Palestinaca i izraelskih Arapa ili napade na muslimanska i kršćanska svetišta, pa čak i na izraelske vojnike.

Upotrijebit ćemo sva sredstva da nađemo ubojicu

Riječ je o najgorem napadu izraelskih ekstremista otkako je palestinski tinejdžer bio mučen do smrti u znak odmazde za ubojstvo tri Izraelca koje su prije godinu dana pogubili njihovi otmičari.

“Ovo je teroristički čin. Država Izrael zauzima oštro stajalište prema terorizmu, bez obzira na počinitelje”, napisao je premijer Benjamin Netanyahu u poruci na Twitteru.

Netanyahu je i nazvao palestinskog predsjednika Mahmouda Abasa te osudio napad i poručio mu da je izraelskim snagama sigurnosti naređeno da “upotrijebe sva sredstva kako bi pronašli ubojice”.

Palestinska oslobodilačka organizacija (PLO) priopćila je da “potpuno odgovornom za brutalnu likvidaciju” bebe Alija Saada Dawabsha smatra izraelsku vladu.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr