SRAMOTA U NJEMAČKOJ

BRUTALNA TUČNJAVA: Stotinjak bijesnih neonacista mlatilo 20-ak tražitelja azila, ganjali su ih sve do hostela

Gradić Bautzen na istoku Njemačke bio je jučer poprište žestoke borbe između izbjeglica i pripadinka neonacističke, desničarske javnosti.

Bijesna rulja azilante je gonila sve do hostela u kojem su smješteni, dok sukob nije prekinula policija. Navodno su desničari tijekom cijele gungule urlali “Bautzen je za Nijemce”, piše Daily Mail.

Kako tvrdi policija, sukob su započeli tražitelji azila, koji su poslije bacali boce na policiju koja ih je spašavala od batina. Migranti su se navodno rugali napadačima.

U sukobu je teško ozlijeđen 18-godišnji migrant, koji je pogođen staklenom bocom u glavu. Djelatnici hitne pomoći nisu ga odmah mogli odvesti u bolnicu, budući da su vozilo kamenovali  agresivni desničari.

Žestok sukob policija je uspjela prekinuti suzavcem. Azilanti su se vratili u hostel, dok ih je cijelim putem pratila bijesna rulja. Policija je ostala dežurati cijelu noć u ulici Dresdner.

Grad Bautzen često je poprište antimigrantskog nasilja. Hotel koji je trebao postati centar za azilante zapaljen je u veljači, uz pljesak i odobravanje desničara.

Neredi se događaju upravo u vrijeme dok se Angela Merkel bori da održi svoj politički život, nakon što mjesecima s više strana stižu kritike na njenu politiku otvorenih vrata. Iste su rezultirale iznenađujuće dobrim rezultatima za desničarsku stranku AfD.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr