SULUDA RJEŠENJA

BARBARI ISIS-a OPET IMAJU BIZARNE IDEJE: Evo čime se koriste kako bi oborili neprijateljske avione

Takozvana Islamska država posljednjih se mjeseci bori s gubitkom teritorija u Siriji i Iraku, a kako bi spriječili neprijateljske avione i spasili što se spasiti da, koriste se, blago rečeno, neobičnim metodama.

Naime, barbari ISIS-a plastičnim vrećicama napunjenim hidrogenom te mecima koji lete iznad zemlje pokušavaju oboriti avione. Naime, u slučaju da se vrećice sudare s avionom, velika je mogućnost da meci zaglave u motoru i eksplodiraju, piše Daily Mail.

Novu je metodu ISIS predstavio u videu koji su nazvali ‘Obaranje vojnih aviona u Islamskoj državi’. Džihadisti su u snimci pozvali pristaše da izrađuju takve naprave, a pružili su i detaljno objašnjenje o tome kako napraviti 300 litara hidrogena od kemikalija dostupnih kod kuće.

Kada je naprava izrađena, ona može letjeti na raznim visinama. Smatra se kako na ovaj način teroristi žele stvoriti zone oslobođene od protivničkih zrakoplova.

Prošle godine pristaše ISIS-a pokušale su napraviti sličnu protuzračnu obranu, ali su umjesto vrećica koristili kondome.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr