VIDEO: Prevara na lutriji s dvije trojke?

Posljednje izvlačenje TV Binga u BiH izazvalo je pravu konfuziju kod naših susjeda budući da su umalo izvučena dva ista broja. Komisija, kao ni gledatelji nisu odmah uočili taj veliki propust. Mediji su se raspisali o prevari, ali Lutrija BiH tvrdi da je sve bilo regularno.

Naime, prilikom izvlačenja umalo je dvaput izvučena loptica s brojem 3, zbog čega su mnogi mediji ustvrdili da su se u bubnju nalazile dvije loptice s tim brojem. Na snimci izvlačenja se vidi da je broj 3 izvučen na 21. mjestu, a isti broj je zamalo izvučen na 27. mjestu.

Izvlačenje je obavljeno u petak, a nakon medijskih napisa o prevari u nedjelju se oglasila i Lutrija BiH, koja tvrdi da je “neupitna regularnost izvlačenja brojeva u ovotjednoj emisiji”.

“Prilikom izvlačenja brojeva u emisiji od petka, 21. izvučeni broj je bio broj 3. Zbog same mehanike bubnja, odnosno klapne koja drži broj u prstenu, a koja se nije zatvorila do kraja, zaokretanjem prstena kako bi se izvukao novi broj, kuglica s brojem 3 se vratila nazad u bubanj, a ne u prostor gdje se smještaju izvučeni brojevi. Broj 3 je registriran kao izvučeni 21. broj.

Prilikom izvlačenja 27. broja, broj 3 se ponovo pojavio u gornjem dijelu bubnja, ali nije zauzeo mjesto za registraciju izvučenog broja, odnosno nije napustio prostor za miješanje, te ga program za očitavanje izvučenih brojeva nije ni mogao registrirati. Kao 27. broj izvučen je broj 90.

Komisija Lutrije BiH i Federalnog Ministarstva financija je pratila, kao i svakog tjedna, ovo izvlačenje te potvrdila regularnost izvlačenja brojeva i dobitne kombinacije”, istaknuli su u priopćenju.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr