Zenicu zatresao još jedan potres

Nakon što je u ponedjeljak ujutro Zenicu zatresao jaki potres, magnitude 4.6 po Richteru, u ponedjeljak navečer zabilježeno je novo podrhtavanje tla na širem području ovog grada.

U ponedjeljak u 21.45 sati kod Zenice je zabilježen novi potres jačine tri stupnja po Richteru. Epicentar ovog potresa bio 17 kilometara sjeveroistočno od Zenice na dubini od 1 kilometra.

Zenicu je u ponedjeljak ujutro zatresao jaki potres, magnitude 4.6 po Richteru, a što je bio drugi jaki potres u Zenici u posljednja tri dana. Kako javljaju mediji u BiH, potres se osjetio i u drugim dijelovima zemlje.

Potres jačine 4,6 stupnjeva po Richteru je zabilježen u 11.02 sati, a epicentar je bio osam kilometara sjeverno od Zenice, na dubini od dva kilometra, javlja Europsko-mediteranski seizmološki centar.

Ovom je potresu prethodio onaj zabilježen 28. srpnja, u 1 sat i 12 minuta, magnitude 4,7 prema Richteru. Potres se osjetio i na području Hrvatske i Srbije. Epicentar potresa bio je oko 10 kilometara sjeveroistočno od Zenice, na dubini od dva kilometra.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr